Meğer karıncalar bu yüzden evlere geliyormuş: Evdeki karıncalardan kurtulmanın yöntemi belli oldu. Sadece bir dilim bırakılması yetiyor

Evdeki karıncalardan kurtulmanın yöntemi belli oldu. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Meğer karıncalar bu yüzden evlere geliyormuş: Evdeki karıncalardan kurtulmanın yöntemi belli oldu. Sadece bir dilim bırakılması yetiyor - Resim: 1

Karınca masum olarak görülen böcek türleri arasında işaret edilebiliyor. Ayrıca birbirleri ile uyumlu geçinebilen karıncalar, koloniler halinde yaşayabiliyorlar. Bu nedenle evlere girdiklerinde sayılarını kısa sürede artırabiliyorlar. Bunun sonucunda ise, o böcekten kurtulmanın yöntemleri araştırılabiliyor.

Öte yandan karıncalardan kurtulmak için evlere neden geldiklerinin de bilinmesi gerekiyor. Çünkü o böcekler evden temizlense de tekrardan geri gelebilirler.

KARINCA BU YÜZDEN EVLERE GELİYOR

Koloniler halinde yaşayabilen karıncalar, yiyecek bulma ve yuvalarına taşıma konularında adeta usta gibi hareket edebilirler. Bu nedenle evlerdeki; şeker, çöp, su, kırıntılar ve yemek artıkları o böcekler için bir numaralı besin kaynakları arasında gösterilebilir.

O böceklerden kurtulmak için evlerin düzenli bir şekilde temizlenmesi ve yukarıdaki besinlerin iyi muhafaza edilmesi ve dökülmemesine dikkat edilmesi öneriliyor.