Meğer kabukları hazineymiş! Sarımsak kabuklarını kaynatıp içince o sorundan eser kalmıyor. Sarımsak kabuğunun faydaları nelerdir?

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan sarımsağın kabukları da en az kendisi kadar şifa yüklü. Sarımsak kabuğunun bu faydalarını öğrendikten sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız. Özellikle çay olarak tüketildiğinde deva olmadığı hastalık yok yok! İşte sarımsak kabuğunun faydaları

Meğer kabukları hazineymiş! Sarımsak kabuklarını kaynatıp içince o sorundan eser kalmıyor. Sarımsak kabuğunun faydaları nelerdir?

Sarımsak, sağlığımız için en güçlü faydalar sunan besinlerin başında gelir. Doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak, çok güçlü vitamin ve minerallere sahiptir.

Sarımsak, Türk mutfağında sık ve severek tüketilen besinlerin başında gelir. Her yemeğin olmazsa olmazı olan sarımsak hem lezzetli hem de faydalı bir besindir.

Sarımsakta ne kadar fayda bulunuyorsa kabuğunda da bir o kadar faydanın olabileceğini hiç tahmin etmiş miydiniz?

Sarımsak kabuklarının bu faydalarını öğrendikten sonra onları bir daha asla çöpe atmak istemeyeceksiniz.

İşte sarımsak kabuğunun mucizevi faydaları...

SARIMSAK KABUĞUNUN FAYDALARI

Sarımsak kabuğu, antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır. Bu antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltır ve yaşlanma sürecini yavaşlatmada etkilidir.

İçerdiği bileşenler sayesinde sarımsak kabuğunun anti-enflamatuar özellikleri vardır. Bu özellik, iltihaplanmayı azaltır ve bazı sağlık sorunlarına karşı koruma sağlar.

Sarımsak kabuğu, bağışıklık sistemini güçlendirebilecek vitamin ve mineralleri içerir. Bu, vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir.

Bu nedenle sarımsak kabuğu grip ve nezle gibi soğuk algınlığı rahatsızlıklarını en aza indiren güçlü bir kaynaktır.

Sarımsak kabuğu içerdiği 'allicin' adlı bileşenle bilinir. Allicin, kalp-damar sistemi sağlığını destekleyerek kolesterol seviyelerini düşürür ve kan basıncını düzenler.

Sarımsak kabuğunun içerdiği maddeler, vücuttaki toksinleri temizleyici bir görev üstlenir. Bu özellik, karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek karaciğer sağlığını güçlendirir.

Sarımsak kabuğu, sindirim sistemini destekleyen liflerle doludur. Lifler, sindirim sürecini iyileştirerek kabızlığı önler ve bağırsak sağlığını destekler.

Sarımsak kabuğu, içerdiği doğal antimikrobiyal özellikler nedeniyle parazit ve mikroplarla mücadelede yardımcı olan en yararlı kaynaktır.

Sarımsak kabuğunun içerdiği bileşenlerin, özellikle allicin, bazı kanser türleri üzerinde olumlu etkileri olabileceğine dair araştırmalar bulunuyor.

Meğer kabukları hazineymiş! Sarımsak kabuklarını kaynatıp içince o sorundan eser kalmıyor. Sarımsak kabuğunun faydaları nelerdir?

SARIMSAK KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?

Sarımsak kabuğu, genellikle çeşitli şekillerde kullanılabilir; örneğin, çay haline getirilebilir, toz haline getirilip baharat olarak kullanılır.

SARIMSAK KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Sarımsak kabuğu çayı, sarımsak kabuğundaki potansiyel sağlık faydalarını kullanmak için yaygın olarak tercih edilen bir içecektir.

1-2 yemek kaşığı sarımsak kabuğu (kurutulmuş)

2 su bardağı su

Bal veya limon (isteğe bağlı)

Eğer taze sarımsak kullanacaksanız, sarımsakları soyun ve kabuklarını ayırın. Kabukları kurutmak için güneşte bırakabilir veya düşük ısıda fırında kurutabilirsiniz.

Eğer kurutulmuş sarımsak kabuğu kullanacaksanız, bunu doğrudan kullanabilirsiniz. Bir cezveye 2 su bardağı suyu ekleyin ve kaynatın.

Kaynamış suya kurutulmuş sarımsak kabuklarını ekleyin. Eğer taze sarımsak kullanıyorsanız, soyduğunuz kabukları ekleyebilirsiniz.

Kabukları çaya eklerken ölçüyü göz kararı ayarlayabilirsiniz, ancak genellikle 1-2 yemek kaşığı kabuk kullanılır.

Kabukları kaynar suya ekledikten sonra, karışımı kısık ateşte 10-15 dakika demlemeye bırakın. Bu, çayın lezzetini ve içerdiği bileşenleri suya geçirmesine yardımcı olur.

Demleme işlemi tamamlandıktan sonra çayı süzgeçle süzün. Bu, kabukları çıkartarak sadece çayın elde edilmesini sağlar.

Eğer isterseniz, çayı bal veya limon ile tatlandırabilirsiniz. Bu, çayın tadını artırmanın yanı sıra, balın antibakteriyel özellikleri ve limonun C vitamini içeriğiyle ek sağlık faydaları beraberinde getirir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin