Meğer işin sırrı sirkedeymiş: Patatesleri sirkeli suda bekletin ve kızartın

Patates kızartmak herkes için kolay gibi görünse de birtakım önemli püf noktaları atlamamak gerekir. Sirkeli suyun içinde bekleteceğiniz patateslerin sonucuna inanamayacaksınız. O halde okumaya devam edin ve ardından hemen denemek için mutfağa koşun...

Meğer işin sırrı sirkedeymiş: Patatesleri sirkeli suda bekletin ve kızartın

Patates kızartması, büyük küçük her yaştan insanın severek tükettiği yemeklerden biridir. Patates kızartmak her ne kadar basit gibi görünse de bazı püf noktaları bilmek gerekir.

Günün her öğününde severek tüketilen patates, çok basit püf noktalar ile daha lezzetli bir hale gelebiliyor.

Bunlardan biri de şüphesiz, patatesleri sirkeli suda bekletmek oluyor. Sirkeli suda bekleyen patateslerin tadına asla doyum olmuyor. Öğrenince hemen denemek isteyeceksiniz.

İşte patatesleri sirkeli suda bekletmenin etkileri...

PATATESLERİ SİRKELİ SUDA BEKLETİN

Patatesleri sirkeli suda bekletmenin birkaç potansiyel etkisi vardır ve bu yöntem, hem lezzet hem de pratik kullanım açısından birçok avantaj sunar.

Patatesleri sirkeli suda bekletmenin ilk amacı, çıtır çıtır ve altın rengi patates kızartması elde etmektir.

Patatesleri sirkeli suda bekletmek, patatesin üzerindeki toprak ve kirin temizlenmesine yardımcı olabilir.

Sirke, doğal bir temizlik ve dezenfektan maddesi olarak işlev görür ve patatesleri yıkarken mikroorganizmaların ve zararlı bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Meğer işin sırrı sirkedeymiş: Patatesleri sirkeli suda bekletin ve kızartın

Ayrıca sirke içeren su, patateslerin rengini korumaya yardımcı olabilir. Patatesler hava ile temas ettiğinde okside olabilir.

Bu oksidasyon süreci, patateslerin yüzeyinde gri veya kahverengi renk değişikliklerine neden olabilir. Sirke içindeki asidik özellikler, bu renk değişikliklerini engeller.

Sirkeli su, aynı zamanda patatesleri bekletirken patatesin üzerindeki nişastanın bir kısmını çözebilir. Bu, patateslerin daha çıtır ve kızarmış olmasına katkıda bulunabilir.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle patatesleri soyun ve her birini aynı boyutta olacak şekilde doğrayın. Ardından patateslerin sığacağı bir kabın içine soğuk su doldurun.

Soğuk su doldurduğunuz kabın içine bir miktar sirke ilave edin ve patatesleri de bu suyun içine atarak yarım saat bekletin.

Süre sonunda patatesleri yıkayın ve güzelce kurulayın. Ardından uygun bir tavada yağı ısıttıktan sonra patatesleri kızartın. Sonuç, altın rengi çıtır çıtır patatesler!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin