Meğer çözümü bu kadar basitmiş: Bardakta oluşan çizik ve lekeleri anında yok etmenin tüyosu belli oldu

Uzun süre kullanımdan sonra bardaklarda çizikler ve lekeler gözükebiliyor. Ancak bu çizik ve lekeleri yok etmenin yöntemi bulundu. İşte o çizik ve lekelerden kurtulmanın yöntemi...

Google Haberlere Abone ol
Meğer çözümü bu kadar basitmiş: Bardakta oluşan çizik ve lekeleri anında yok etmenin tüyosu belli oldu - Resim: 1

Başta çay bardakları gibi cam bardaklarda meydana gelen çizik ve lekeler, ortaya kötü bir görüntü çıkarabildiği gibi hijyen açısından da büyük bir şüphe uyandırıyor. Bir türlü bardaktan çıkmayan bu lekeleri ve genellikle yıkanmaya bağlı olarak oluşan çizikleri gidermenin oldukça basit bir yöntemi bulunuyor. Kireç lekelerinin neden olduğu bu çizik ve lekelerden bu yöntem sayesinde kolayca kurtulabilirsiniz. 

LİMON TUZU

Başta çay bardakları olmak üzere, genellikle cam bardak ve tabaklarda oluşan kireç lekeleri ve yıkanmaya bağlı oluşan çizikler, kötü bir görüntü ve hijyen bakımından da şüphe oluşturuyor. Ancak bu leke ve çiziklere karşı limon tuzu kullanabilirsiniz. Limon tuzu, kireç lekelerini çıkarma konusunda oldukça etkilidir. Bir tencere suyun içinde limon tuzunu kaynatın ve geniş bir kabın içine yatırdığınız bardakların üzerine bu suyu dökün. Birkaç saat o halde beklettiğiniz bardakları daha sonra sudan çıkarıp durulayın. Bu işlem kireç lekelerini giderecektir.