Meğer bu yüzden soğutmuyormuş: Buzdolabı soğutmuyorsa çözümü basit. Hemen bu alanı kontrol edin

Buzdolabınızın yeteri kadar soğutmadığını düşünüyorsanız, bazı küçük püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Eğer buzdolabınız iyi soğutmuyorsa, doğru yerdesiniz. İşte soğutmayan buzdolabının en yaygın nedenleri

Meğer bu yüzden soğutmuyormuş: Buzdolabı soğutmuyorsa çözümü basit. Hemen bu alanı kontrol edin

Buzdolabı, bir evin olmazsa olmazı olan eşyalardan biridir. Buzdolabı, besinlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak gıdaların raf ömrünü korur.

Fakat bazı durumlarda buzdolabının yeteri kadar soğutmadığını fark edebilirsiniz. Bu noktada hemen buzdolabınızın bozulduğunu düşünebilirsiniz.

Ancak buzdolabının soğutmamasının ardında pek çok neden yatıyor olabilir. Sizler için buzdolabının soğutmama ihtimallerini bir araya getirdik.

İşte buzdolabının soğutmaması hakkındaki o neden…

BUZDOLABININ SOĞUTMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Bir buzdolabı uygun sıcaklığını koruyamıyorsa, fark edebileceğiniz birkaç uyarı işareti vardır. Yiyecekler çabuk bozulabilir ve bu da muhtemelen kokuya neden olabilir.

Yiyecek ve içecek ambalajlarında aşırı yoğuşma olabilir veya buzdolabının iç sıcaklıkları ılık veya oda sıcaklığında olabilir.

Buzdolabının soğutmamasının nedenini gidermek ve çözüm bulmaya yönelik ipuçları ve fikirler almak için okumaya devam edin!

Meğer bu yüzden soğutmuyormuş: Buzdolabı soğutmuyorsa çözümü basit. Hemen bu alanı kontrol edin

BUZDOLABI NEDEN SOĞUTMAZ?

Buzdolabınız soğutmuyorsa havalandırma delikleri tıkalı olabilir. Tıkanmış hava delikleri, soğuk havanın cihazın içine filtrelenmesini engelleyebilir. Buzdolabınızın ve derin dondurucunuzun içindeki havalandırma deliklerini kontrol edin ve bunları engelleyebilecek öğeleri çıkarın.

Buzdolabının kapısında bulunan contalar, soğuk havanın buzdolabınızın içine hapsedilmesine yardımcı olur. Kirlenmeleri, hasar görmeleri veya aşınmış olmaları durumunda düzgün bir şekilde kapatılamayabilirler ve bu da buzdolabınızın soğuk hava sızdırmasına neden olabilir.

Kapı contalarınızı kir, kırıntı veya diğer kalıntılara karşı inceleyin ve ılık sabunlu suyla silin. Contalarınızı temizledikten sonra hava çıkmaya devam ediyorsa ve buzdolabınız hala soğutmuyorsa lisanslı bir teknisyenden servis randevusu almanız gerekebilir.

İdeal olarak, buzdolabınızın optimum performans için +4 ve -18 derece olmalıdır. Sıcaklık kontrolleri yanlış ayardaysa buzdolabınız soğutmuyor olabilir. Bazen, bir eşya veya eliniz kontrollere sürtündüğünde sıcaklık ayarları sıfırlanır.

Buzdolabınızın arızasının nedeni buysa, termostatı istediğiniz sıcaklık ayarına getirin ve hem dondurucuyu hem de buzdolabını kontrol ettiğinizden emin olun.

Çünkü her birinin ayrı kontrolleri vardır. Değişiklik hemen gerçekleşmeyebilir ve tamamen soğuması için 1 gün bekleyin.

Aşırı paketlenmiş veya dağınık buzdolapları, soğuk sıcaklıkların düzenlenmesinde sorun yaşayabilir. Bunun nedeni, organize olmayan yiyeceklerin cihazın içinde düzgün hava akışını engelleyebilmesidir.

Buzdolabınız uygun organizasyon eksikliği nedeniyle soğutmuyorsa, buzdolabınızdaki eşyaları havalandırma deliklerini açık ve erişilebilir tutacak şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin