Meğer bu yüzden evlere geliyormuş: Evdeki örümceklerden anında kurtulmanın tüyosu belli oldu. Bunu görünce kaçacak delik arıyorlar

Evde örümceklerin olması, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur. Peki, evdeki örümcekler nasıl gider? Örümceklerden kurtulmak için ne yapılması gerekiyor? İşte, evdeki örümceklerden kurtulmanızı sağlayacak o yöntemler...

Google Haberlere Abone ol
Meğer bu yüzden evlere geliyormuş: Evdeki örümceklerden anında kurtulmanın tüyosu belli oldu. Bunu görünce kaçacak delik arıyorlar - Resim: 1

Örümcekler genellikle evlerin sıcak ve kuru ortamlarını tercih ederler. Yiyecek bulabilecekleri ve saklanabilecekleri bir ortam bulduklarında eve girebilirler. Bu yüzden evde örümceklerle karşılaşmamak için bazı önlemler almak önemli olabilir.

Öncelikle evinizi sık sık temiz tutun. Yiyecek artıklarını hemen temizleyin ve açıkta bırakmayın. Örümcekler yiyecek bulabilecekleri ortamları tercih ederler, bu yüzden temizlik örümceklerden korunmanın en önemli adımlarından biridir.

Limon Kabuğu

Rendelenmiş limon kabuklarını, süpürgelik, pencere eşiği ve kitap raflarına yerleştirin. Limon kabukları hem örümceklerin gelmesini önleyecek, hem de evinizin güzel kokmasını sağlayacaktır.

Yalıtım

Kapı ve pencerelerdeki büyük açıklıkları doldurun. Aşınmış olan pencere panjurlarını tamir edin. Örümcekler, en küçük deliklerden bile kolayca içeri girebilirler. Bu yüzden evinize yalıtım yaptırın.

Bitkilerin konumunu değiştirin

Bitki ve ağaçlar örümcekleri cezbeder. Ağaçlara tırmanarak çatlak olan kısımlardan evinize girebilirler. Bu yüzden evin yakınındaki kuru ot, yaprak, taş ve birikintileri kaldırın. Bitkilerinizi bahçe veya balkonda olacak şekilde konumlandırın.

Etiketler örümcek ev tüyo böcek