Meğer böyle yaparsanız et kararmıyor ve asla kokmuyormuş. Birçok lokanta ustasının kıymayı kavururken kullandığı yöntem ortaya çıktı. İşte kıymanın lezzetine lezzet katan tüyo

Kıymayı kavururken kararmasını ve kokmasını önlemenin yöntemi açıklandı. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Meğer böyle yaparsanız et kararmıyor ve asla kokmuyormuş. Birçok lokanta ustasının kıymayı kavururken kullandığı yöntem ortaya çıktı. İşte kıymanın lezzetine lezzet katan tüyo - Resim: 1

Kıyma kavurması, başlı başına tüketilebilen özellikle ekmek arası servislerde daha da lezzetli hal gelen alternatiflerden biridir. İçerisine eklenen soğan, domates, biber ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirilir. İster ekmek arasında ister lavaşta ya da patates püresinin üzerinde tüketilebilmektedir.

Kıyma kavurması, ocaktaki pişirme süresinden ziyade tava seçimi, baharat ekleme sırası gibi püf noktalardan kaynaklı kararabilir ve kötü koku yayabilir. 

Kıyma kavururken yapılacak en büyük hatalardan biri karabiber ve tuzu kavurduğunuz esnada eklemektir. Oysa kıymanın kavrulması bittikten sonra tuz ve karabiberi eklemek gerekmektedir.

Kıyma kavurmak için öncelikle yanmaz-yapışmaz bir tava en ideal seçiminiz olacaktır.

Kıyma miktarınız soğana göre çok daha az ise (soğanınızın boyutu büyük ise) bu durumda kıyma ve soğanları aynı anda kavurabilirsiniz. Bu aşamada önce yüksek ateşte başlayıp sonra kısık ateşte devam edebilirsiniz.

Kıymayı kavurmaya başlarken kaşığın tersiyle nazikçe ezerek topaklanan et parçalarını birbirinden ayırmalısınız. Böylelikle kıymanız yemeğinizde tane tane görünecektir.