Meğer birçok terzi bu yöntemi kullanıyormuş. Saniyeler içinde ütü yapmanın sırrı ortaya çıktı. Ütü masasının altına biraz sermek yetiyor

Ütü yapmayı kolaylaştıran yöntem açıklandı. İşte birçok terzinin kullandığı o tüyo...

Google Haberlere Abone ol
Meğer birçok terzi bu yöntemi kullanıyormuş. Saniyeler içinde ütü yapmanın sırrı ortaya çıktı. Ütü masasının altına biraz sermek yetiyor - Resim: 1

Kıyafetlerin daha hoş gözükmesini sağlayan ütü, aynı zamanda kıyafetlerdeki mikrop ve bakterileri de ortadan kaldırıyor. Tabii ütü yaparken çok vakit harcamamak da hüner gerektiriyor. Siz de ütülediğiniz çamaşırların jilet gibi olmasını istiyorsanız önerilerimizi dikkate alabilirsiniz. İşte ütü sürenizi kısaltacak bilgiler!

ALÜMİNYUM FOLYODAN YARARLANIN

Ütü masası kılıfınızın altına boylu boyunca alüminyum folyo yerleştirin. Alüminyum folyo ütüden çıkan buharı ve sıcaklığı daha iyi kullanmanızı sağlar ve bir kumaşı ütüleme sürenizi neredeyse yarıya indirir. 

ÖZEL KILIFLAR KULLANIN

Isı yansıtıcı özellikteki ütü masası kılıflarından kullanabilirsiniz. Yansıtıcı kılıf sayesinde ütülemek istediğiniz kumaşın ön ve arka yüzünün ısıdan aynı anda etkilenmesini sağlayabilirsiniz.

YENİ YIKANMIŞ ÇAMAŞIRLARI BEKLETMEYİN

Ütü yaparken kırışıklık açmak çok vakit alır. Bu durumu önlemek için yıkadığınız çamaşırların sepette beklemesine müsaade etmeden çamaşırlarınızı hemen asın ya da kurutma makinesine atın. Kumaşı nedeniyle kırışıklığı zor açılan kıyafetleri dolap askısıyla asın. Tişört ve pantolon gibi kıyafetleri ise gergin asmaya dikkat edin.

Etiketler ütü tüyo terzi