Marmara, İç Anadolu, Ege için peş peş uyarılar. İstanbul, Ankara ve İzmir için saat verildi...

Soğuk havaların ardından güneş yüzünü henüz göstermişken Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. Bu seferki uyarılar fırtına nedeniyle yapıldı. İşte yurt geneli hava durumu... İstanbul ve Ankara Valilikleri açıklama yaptı. Havaların ne zaman ısınacağı da belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Marmara, İç Anadolu, Ege için peş peş uyarılar. İstanbul, Ankara ve İzmir için saat verildi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Yarın Marmara Bölgesi'nde ve Ege Bölgesi'nin batı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İç Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de ise aralıklarla yağmur görülecek. Hava sıcaklıklarında yağışa rağmen birkaç derecelik yükseliş bekleniyor.

Salı günü yurdun doğusunda kendini göstermesi beklenen yağışlar yüksek kesimlerde kar olarak etkileyecek. Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağışın kuvvetli olması bekleniyor.

HAFTA ORTASINDA SICAKLIKLAR ARTACAK

Yağışların etkisini kaybedeceği çarşamba günü ise sıcaklık değerlerinde artış bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde 20 derece dolaylarında olması beklenen sıcaklıklar, Ege ve Akdeniz'de 25 dereceye yaklaşacak.

FIRTINA UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yapıp, dikkatli olunması yönünde çağrıda bulundu.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ile Edirne'nin güney ilçelerinde (Enez, İpsala, Keşan) yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiği bildirildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtildi.

Açıklamada, fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

İZMİR VE EGE İÇİN SAAT VERİLDİ

İzmir ve Ege Denizi'nde yarından itibaren fırtına beklendiği, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği duyuruldu.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir için fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada, "Rüzgarın; yarın sabah saatlerinden itibaren İzmir il genelinde güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Fırtınanın yarın saat 05.00 sıralarında başlayıp, aynı gün saat 23.00'ten itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

Öte yandan Ege Denizi'nde rüzgarın yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Fırtınanın, aynı gün saat 21.00'de etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Ankara Valiliği, yarın kent genelinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı uyardı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; ilimiz genelinde 25 Mart 2024 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren; güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80km/saat) beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

VAN'DA MAHELLE YOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Van'ın Çatak ilçesine bağlı kırsal Korulu Mahallesi yoluna çığ düştü, ekipler yolu açma çalışmalarına başladı.

Marmara, İç Anadolu, Ege için peş peş uyarılar. İstanbul, Ankara ve İzmir için saat verildi...

Çatak ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Korulu Mahallesi yoluna öğle saatlerinde çığ düştü. Çığın kapattığı yolu açmak için bölgeye karla mücadele ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi Çatak Şantiye Şefliğine bağlı ekiplerin yolu açma çalışmaları sürüyor.

5 METRE KARLA MÜCADELE

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki askeri üs bölgesi yolundaki kar kalınlığı tipinin de etkisiyle yer yer 5 metreyi aştı. Yol, karla mücadele ekiplerinin 3 gün süren çalışmasıyla ulaşıma açıldı.

Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Esendere beldesindeki Kotul ve Meydan askeri üs bölgesi yolu, yağan son kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandı. Yolun açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin 3 gün süren çalışması sonucu, iş makinesinin boyunu aşan kar kütleleri temizlenerek 7 kilometrelik yol ulaşıma açıldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin