Makarna pişirenler dikkat: Bu yöntemle makarnalar asla yapışmayacak. Makarnaların yapışmasını önleyen tüyo belli oldu

Makarna pişirirken en sık yapılan hata, makarnaların birbirine yapışmasıdır. Bu durumda sosun ve makarnanın lezzeti farklı olacağından önlemek önemlidir. Bu ipuçlarıyla makarnaların yapışmasını kolaylıkla önleyebilirsiniz. İşte makarnanın yapışmasını önleyen etkili yöntemler

Makarna pişirenler dikkat: Bu yöntemle makarnalar asla yapışmayacak. Makarnaların yapışmasını önleyen tüyo belli oldu

Makarna, en sık tüketilen yemeklerden biridir. Makarna yapımı her ne kadar basit gibi görünse de bazı püf noktaları bilmek gerekir.

Makarna pişirirken yapılan pek çok pişirme hatası vardır. Bunlardan en sık karşılaşılanı ise, makarnaların birbirine yapışmasıdır.

Sizler için paylaştığımız bu pratik yöntemler sayesinde, pişirdiğiniz makarnaları birbirine yapışmadan tüketebilirsiniz.

İşte makarnanın yapışmaması için yapmanız gerekenler...

MAKARNANIN YAPIŞMASINI ÖNLEYEN YÖNTEMLER

Makarnanızın yapışmamasını sağlamanın ilk adımı haşlarken yeterli miktarda su kullanmaktır. Bol su içeren kalın tabanlı bir tava kullandığınızdan emin olun .

Bu, makarnanızın hareket etmesi ve topaklanmadan pişmesi için yeterli alana sahip olmasını sağlayacaktır.

Makarnayı haşlarken, yeterli pişmeyi sağlamak için makarnanın suya 1:2 oranında kullanıldığından emin olun.

Makarna haşlanırken sıklıkla atlanan veya göz ardı edilen bir diğer adım da suya tuz eklemektir. Makarnayı suya ekledikten sonra içerisine bir kaşık tuz eklemeyi unutmayın.

Makarna pişirenler dikkat: Bu yöntemle makarnalar asla yapışmayacak. Makarnaların yapışmasını önleyen tüyo belli oldu

Tuz sadece makarnanızın lezzetini arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda birbirine yapışmasını da önleyecektir.

Ancak makarnanın tuzla birlikte suya eklenmesi, birbirine yapışmasını önlemek için yeterli bir yöntem değildir. Makarnayı ekledikten sonra en az iki ila üç kez iyice karıştırın.

Bir kez pişirme işleminin ortasında ve bir kez de hazır olmadan önce karıştırdığınızdan emin olun. Makarnanızı kaynatırken düzenli olarak karıştırmak da eşit şekilde pişmesini sağlar.

Makarnanızı haşlarken zamanlama çok önemlidir. Paketlenmiş makarnada ne kadar süre kaynatılması gerektiği belirtilse de makarna istenilen kıvama gelince ocaktan alın.

Makarnanın pişip pişmediğini kontrol etmenin basit bir yolu makarnaya çatalla vurmaktır . Güzel ve yumuşaksa olmuş demektir.

Pişen makarnayı bir kevgir içinde süzdükten sonra soğuk akan su altında durulayın. Bu, makarnanın yüzeyindeki fazla nişastayı temizleyecektir.

Bu da yemeğinizi çok yapışkan ve yumuşak hale getirebilir. Sosunuza eklemeden önce makarnanızdaki fazla suyu çıkarmak için süzgeci hafifçe sallayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin