Kuruyan çatlayan topukları tek damlasıyla onarıyor: Pamuk gibi yumuşacık ayaklara anında sahip olacaksınız

Topukta meydana gelen çatlaklar ve kuruluklar, pek çok kişiyi rahatsız eden durumlardan biridir. Bu sorunu tedavi etmek için birçok yöntem olsa da en etkilisi ve en sağlıklısı doğal yöntemlerdir. Yalnızca 1 malzemeyle pamuk gibi ayaklara sahip olabileceksiniz. İşte topuk çatlağına ve topuk kuruluğuna iyi gelen doğal yöntem

Kuruyan çatlayan topukları tek damlasıyla onarıyor: Pamuk gibi yumuşacık ayaklara anında sahip olacaksınız

Nem eksikliği topukların kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. Bu nedenle ayaklarınızı nemlendirmek, çatlak topuklardan kurtulmanın bir yoludur.

Topuk çatlamasına neden olan yaygın faktörlerden bazıları obezite, uygun olmayan ayakkabılar, uzun süre ayakta durmak, kuru cilt ve uygun bakım ve hijyen eksikliğidir.

Mutfağımız, çatlak topuklar da dahil olmak üzere birçok günlük sorunu iyileştirebilecek iyileştirici özelliklere ve tıbbi değerlere sahip harika malzemelerle dolu bir depodur.

İşte topuk çatlağına ve kuruluğuna şifa olan besinler...

MUZ

Muzdaki A, B6 ve C vitaminlerini içeren besin maddelerinin bolluğu cildin elastikiyetini korumayı kolaylaştırır ve cildi iyi bir şekilde nemlendirir.

Muz, ayakları nemli tutan ve cildin kurumasını önleyen doğal bir nemlendiricidir.

2 tane muzu püre haline getirerek pürüzsüz bir macun haline getirin. Elde ettiğiniz püreyi tırnaklar ve ayak parmağının yanları da dahil olmak üzere ayakların her yerine uygulayın.

Ayaklarınızı bu şekilde 20 dakika kadar bekletin ve ardından ayaklarınızı suyla durulayın. Etkili sonuçlar almak için yatmadan önce 2 hafta tekrarlayın.

Kuruyan çatlayan topukları tek damlasıyla onarıyor: Pamuk gibi yumuşacık ayaklara anında sahip olacaksınız

BAL

Bal, doğal bir antiseptik olduğundan çatlak ayakların iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda bal, cildi nemlendiren ve cildin kurumasını önleyen doğal bir nemlendiricidir. Balın rahatlatıcı özelliği de cildin canlanmasını destekler.

Bir leğenin içine ılık su ekleyin ve ardından 1 bardak balı ekleyerek karıştırın. Temiz ayaklarınızı bu karışıma batırın ve 20 dakika boyunca masaj yapın.

Daha sonra ayaklarınızı kurulayın ve nemlendirici uygulayın. Bunu birkaç hafta yatmadan önce düzenli olarak yapınca mucizevi etkiler alabilirsiniz.

ETKİLİ AYAK BAKIM RUTİNİ

Ayaklarınızı yaklaşık 10 dakika sade suda bekletin ve iyice kurulayın. Ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olmak için topuklarınızı ayak törpüsüyle yavaşça ovun.

Yağ bazlı krem ​​veya vazelin ile masaj yapın ve yatmadan önce nemi hapsetmek ve nemlendiricinin işe yaramasına yardımcı olmak için pamuklu bir çorap giyin.

Kuru, çatlak topukları asla göz ardı etmeyin; dikkat edilmezse daha derin çatlaklar oluşabilir ve bu da enfeksiyon riskini artırabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin