Kulak temizliğindeki bu hata beyin sağlığını tehlikeye atıyor: Kulak nasıl temizlenir?

Kulak temizliğinde bu hatalardan kesinlikle kaçının. Sandığınızdan çok daha tehlikeli olabilir. İşte kulak temizliğinde dikkat edilmesi gereken o detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Kulak temizliğindeki bu hata beyin sağlığını tehlikeye atıyor: Kulak nasıl temizlenir?

Kulak temizliği hemen herkesin sıklıkla gerçekleştirdiği durumlardan bir tanesi olurken, kulak temizliğinde dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur bulunmaktadır.

Yanlış gerçekleştirilen kulak temizliği, ciddi problemlerin ortaya çıkmasına neden olurken pek çok kişi bu problemleri çoğu zaman önemsememektedir.

Kulak temizliğini sağlıklı ve doğru şekilde gerçekleştirebilmek için şu adımları izlemeyi tercih edebilirsiniz. İşte kulak temizliğinde dikkat edilmesi gereken o detaylar...

KULAK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?

Kulak temizliğini gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken pek çok farklı durum bulunmaktadır. Kulak içerisinde zamanla biriken kir , iltihap ve bakteriler işitme kaybı başta olmak üzere beyin enfeksiyonlarına kadar neden olabilmektedir.

Kulak içerisindeki kirleri sağlıklı şekilde temizleyebilmek için dikkat edilmesi gereken durumların başında tatlı badem yağı gelmektedir.

Tatlı badem yağı, saç ve cilt bakımında kullanılabileceği gibi kulak temizliğinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir.

 

 Tatlı badem yağı, içerdiği esansiyel yağ asitleri, vitaminler ve antioksidanlar sayesinde kulak zarını nemlendirir, kulak kirini yumuşatır ve kulak kanalındaki bakterin ölmesine yardımcı olmaktadır.

TATLI BADEM YAĞI KULAK TEMİZLİĞİNDE NASIL KULLANILIR?

Tatlı badem yağını kulak temizliğinde kullanabilmek için yağı hafifçe ısıtalım. Isıtma işleminden sonra kulak çubuğuna tatlı badem yağını alalım.

Ardından kulak içerisine sokmadan kulak kanalını nazikçe temizlemeye başlayalım. Bu işlem kulağınızın tertemiz olmasına yardımcı olacaktır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin