Küçük bir şifa deposu: Kabızlığı bitiriyor, kemikleri güçlendiriyor. Evinde bulunmayan hemen aktarın yolunu tutsun

O tohumun faydaları saymakla bitmiyor. Resmen küçük taneleriyle vücuda şifa dağıtıyor. Evinde bulunmayan hemen aktarın yolunu tutsun...

Küçük bir şifa deposu: Kabızlığı bitiriyor, kemikleri güçlendiriyor. Evinde bulunmayan hemen aktarın yolunu tutsun

Son dönemlerde sağlıklı beslenme furyasıyla birlikte büyük bir çıkış yakalayan chia tohumu, insan sağlığına son derece faydalıdır.

Besleyici özellikleri ve uzun süre tok tutmasıyla kilo verme sürecini hızlandıran bir gıda olmasının yanı sıra chia tohumunun insan sağlığına son derece büyük faydaları bulunmaktadır.

Minik minik tanelerden oluşan chia tohumunun mucizevi faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz...

CHİA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Omega-3 yağ asitlerince zengin olan chia tohumu, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olurken aynı zamanda iltihaplanmayı azaltır ve beyin fonksiyonlarının çok daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Yüksek lif açısından oldukça güçlü olan chia tohumu, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olurken kabızlık gibi problemlerin kısa sürede yok olmasına katkı sağlamaktadır.

Antioksidan açısından son derece güçlü olan chia tohumu, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden büyük ölçüde korurken yaşlanmayı geciktirmektedir.

Kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi minerallar açısından zengin olan chia tohumu, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan chia tohumu, yüksek lifli yapısı ve düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olmaktadır.

CHİA TOHUMUNUN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

Chia tohumunun100 gramı 42.1 g karbonhidrat, 30.7 g yağ ve 16.5 g protein içermekte ve ortalama 486 kkal enerji vermektedir.

 

Tohum, elzem yağ asitlerinden a-linolenik asidi (ALA, omega-3) yüksek miktarda içermektedir. Beraberinde kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve magnezyum içeriği yüksektir.

Dikkat: Yukarıda yer alan bilgiler genel bilgiler olurken, herhangi bir hastalık yahut alerjik reaksiyon durumu oluşmaması adına doktor kontrolünde tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin