Köpek mamasındaki yüzde 93 tavuk göğüs eti sosyal medyayı karıştırdı: Türkiye'deki ürünlerin içeriğinde bu kadar tavuk eti yok!

İngiltere'nin ucuz marketinde satılan köpek mamasının içeriği Türk sosyal medya kullanıcılarının diline düştü. Aldi isimli markette satılan ve içeriğinde yüzde 93 tavuk göğüs eti bulunan köpek mamasını gören sosyal medya kullanıcıları Türkiye'deki ürünleri eleştirdi: Tavuk dönerde bile bu kadar tavuk eti yok!

Köpek mamasındaki yüzde 93 tavuk göğüs eti sosyal medyayı karıştırdı: Türkiye'deki ürünlerin içeriğinde bu kadar tavuk eti yok!

İngiltere'deki ucuz market zincirlerinden biri olan Aldi'de satılan köpek mamasının içeriği Türk sosyal medya kullanıcılarının diline düştü.

İngiltere'de köpek maması olarak satışa sunulan tavuklu mamanın içeriğinde yüzde 93 oranında tavuk göğüs etinin olduğu, üründe herhangi bir katkı maddesi veya aroma verici bulunmadığı yer aldı. Köpek mamasında sadece ilave olarak gliserol, patates nişastası ve mineral ilavelerinin yer aldığı belirtildi.

Paylaşılan bu içerik sonrası Twitter'daki Türk kullanıcılar ise adeta isyan etti. Türkiye'deki özellikle ucuz marketlerde satılan tavuk eti içerikli ürünleri örnek gösteren kullanıcılar "Tavuk dönerde bile bu kadar tavuk yok" diyerek isyan etti.

ŞİNİTZELDE YOK YOK!

Türkiye'de satılan bir tavuk şinitzel ürünün içeriğinde ise şunlar yer alıyor, "Piliç eti ve yağı, galeta unu (buğday unu içerir), nişasta, bitkisel lif (selüloz), tuz, baharat karışımı, stabilizör (sodyum polifosfat), koruyucu (sodyum laktat, sodyumasetat), kaplama malzemesi %30 (buğday unu, buğday nişastası, tuz, baharat karışımı, maya, tatlı kırmızı biber, kereviz, zerdeçal).Eser miktarda hardal, susam, süt, yumurta içerebilir."

İngiltere'de bir köpek mamasında ise hiçbir katkı maddesinin bulunmaması ve içerisinde yüzde 93 tavuk göğüs etinin bulunması "Bize Türkiye'de ne yediriyorlar?" sorusunu akıllara getirdi!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin