Kolay bayram baklavası arayanlar hemen denesin: Tek seferde 10 kat açılıyor, yaprak yaprak ayrılıyor. Kolay ev baklavası nasıl yapılır?

Kolay bayram baklavası arayanlar hemen denesin. Tek seferde 10 kat birden açılıyor, ekstra çaba gerekmiyor. İşte bayram baklavası için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Kolay bayram baklavası arayanlar hemen denesin: Tek seferde 10 kat açılıyor, yaprak yaprak ayrılıyor. Kolay ev baklavası nasıl yapılır?

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

Yarım çay kaşığı tuz

5,5 su bardağı un

İçi için;

Kırılmış ceviz ya da fındık

 Açmak için;

Mısır nişastası

 Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su (1 litre)

Birkaç damla limon suyu

 Üzeri için;

300 g tereyağı ya da margarin

Yapılışı;

Baklava hamuru için uygun bir yoğurma kabının içerisine 3 tane yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozunu bir kaba alarak güzelce çırpalım.

Çırpma işleminden sonra 5,5 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Hamuru hazırladıktan sonra hamuru tezgahın üzerine alalım ve 30 eşit parçaya bölelim. Hamur parçalarını tek tek toparlayarak beze haline getirelim.

Daha sonra sırasıyla un serptiğimiz tezgahta açmaya başlayalım. Hafifçe unlayarak aşağı yukarı bir karış boyunda açmanız yeterli olacak.

Açtığımız hamurların arasına hafifçe nişasta serperek üst üste 10 kat dizelim. Bu şekilde 10'ar kattan oluşan 3 beze elde etmiş oluyoruz.

Ardından ilk onlu hamurumuzu alalım. Merdane ile tepsi boyutunda açmaya başlayalım. Hamuru açarken altta kalan katmanların da eşit büyümesi için bir iki defa çevirebilirsiniz.

Yavaş yavaş yırtmadan dikkatli şekilde hamurumuzu genişletelim. Fırın tepsisi boyutuna geldiğinde hamurumuzu tepsiye yerleştirelim.

İlk katmanı yerleştirdikten sonra üzerine bolca ceviz serpelim. Açtığımız 2. katı da tepsiye yerleştirdikten sonra yine bol miktarda ceviz serpelim.

3. katı açtıktan sonra en üstteki hamuru yavaş ve dikkatli bir şekilde sıyıralım. Baklavamızı dilediğimiz şekilde keselim ve erittiğimiz tereyağının yarısını üzerine gezdirelim.

Akabinde önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca baklavaların üzeri hafif renk alıncaya kadar pişirelim. Ardından tepsiyi fırından alıp kalan eritilmiş tereyağını da üzerine gezdirelim.

Tekrardan tatlıyı fırına sürerek en az 30 dakika daha pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim. Tatlımız şerbetini çekinceye kadar en az 2 saat dinlendirelim. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin