Kıyır kıyır poğaçanız yalnızca 10 dakikada hazır olacak: Hem çok lezzetli hem çok pratik. Kıyır kıyır maydanozlu poğaça nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde poğaçanız çok lezzetli olacak. İşte kıyır kıyır poğaça yapmanın sırrı...

Google Haberlere Abone ol
Kıyır kıyır poğaçanız yalnızca 10 dakikada hazır olacak: Hem çok lezzetli hem çok pratik. Kıyır kıyır maydanozlu poğaça nasıl yapılır?

Maydanozlu Peynirli Poğaça İçin Gerekli Malzemeler;

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt 

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı un

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 

1 çay bardağı beyaz peynir

1 paket kabartma tozu

8-10 dal maydanoz 

 Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;

Uygun boylardaki bir yoğurma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu alalım. Çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım.

Ardından içerisine 3 su bardağı un, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay bardağı beyaz peynir, 1 paket kabartma tozu ve 8-10 dal (bir avuç) kıyılmış maydanozu ilave edelim.

Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Ardından hamurumuzu elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz yeterli olacaktır.

Ardından hamurumuzu dilediğimiz büyüklükte şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. 

Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin