Kilo almadan makarna tüketmenin tüyosu açıklandı. Meğer makarnayı bu şekilde tüketince kilo almıyormuşuz

Yendiğinde mutluluk hormonu salgılatan, kaliteli karbonhidrat kaynağı makarnayı diyette tüketmenin tüyosu açıklandı. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Kilo almadan makarna tüketmenin tüyosu açıklandı. Meğer makarnayı bu şekilde tüketince kilo almıyormuşuz - Resim: 1

Makarna içeriğindeki nişasta, karmaşık karbonhidratlardan biridir ve gerçek bir besi maddesidir. Diyet yapan kişiler makarna yemeyerek kilo verme sürecini desteklediğini düşünürler.

Bu bilgi asla tamamen doğru değildir, çünkü birkaç kilo vermek istediğiniz bir süreçteyseniz makarnaya güvenebilirsiniz.

Ancak bir püf noktasına dikkat! Şaşırtıcı ama doğru: Makarna soğuduğunda daha az kaloriye sahip olur. Bu aynı zamanda patates, pirinç ve diğer nişastalı gıdalar için de geçerlidir.

Sebebi ise pişen makarna soğuduğunda içerdiği nişastanın bir kısmı sindirilemez hale gelir. Sonuç olarak herhangi bir kalori veremezler.

Önceki günkü makarna, taze pişirilmiş makarnaya göre yaklaşık yüzde on daha az sindirilebilir nişasta içerir. Bu durum, tekrar ısıtılmış makarna için de geçerlidir.

Elbette sadece dünden kalan patates, makarna vb. yiyeceklere güvenmek kilo vermek için yeterli değil. Sağlıklı beslenme ve egzersizi hayatınızın temeline koymak kilo verme sürecine katkı sağlayacaktır.