Kedi otunun faydalarını duyan aktarın yolunu tutuyor: Öyle bir faydası varmış ki...

Kedi otunun mucizevi faydalarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle doğal bir sakinleştirici etkisiyle öne çıkan kedi otu, çay formunda tüketildiğinde eşsiz faydalarını beraberinde getiriyor. İşte her derde deva olan kedi otunun güçlü etkileri

Kedi otunun faydalarını duyan aktarın yolunu tutuyor: Öyle bir faydası varmış ki...

Bitkiler, doğanın bize sunduğu en güçlü şifa kaynaklarıdır. Sağlığımıza bir dizi yarar sunan pek çok bitki çeşidi mevcuttur.

Ancak, Nepeta cinsine ait olarak bilinen kedi otu, içerdiği güçlü bileşenleri sayesinde alternatif tıpta en sık kullanılan bitkilerden biridir.

Kedi otunun hem yaprakları hem çiçekleri çay formunda tüketilebilir. Aynı zamanda yağ veya kapsül formunda kullanılır.

Kedi otu aslında, adından da anlaşılacağı gibi kediler üzerinde birçok amaçla kullanılır. Özellikle kedi oyuncaklarında ve tırmıklarında sakinleştirici etki için kullanılır.

Ancak kedi otu, insanlar üzerinde de birtakım önemli yararlara sahiptir. Bu etkilerini öğrenince hemen denemek isteyeceksiniz.

İşte kedi otunun mucizevi etkileri...

KEDİ OTUNUN FAYDALARI

Kedi otu, bilimsel adıyla "Nepeta cataria", kediler üzerinde çekici etkilere sahip olmasının yanı sıra insanlar için de birçok fayda sağlayan bir bitkidir.

Kedi otunun en bilinen etkisi, kediler üzerindeki uyarıcı etkisidir. Birçok kedi için çekici bir kokuya sahip olan kedi otu, kedilerin enerjik ve oyunbaz olmalarına yardımcı olur.

Ancak kedi otunun insanlar üzerinde de bazı faydaları vardır. Örneğin, kedi otunun çayı yapılarak tüketildiğinde, rahatlama ve sakinleşme etkisi sunar.

Kedi otunun faydalarını duyan aktarın yolunu tutuyor: Öyle bir faydası varmış ki...

Sinirleri yatıştırıcı etkisi sayesinde stres ve kaygıyı azaltan kedi otu, uyku düzenini düzeltir. Ayrıca sindirim sistemini rahatlatarak sindirim sorunlarını hafifletir.

Kedi otu ayrıca anti-enflamatuar özelliklere sahiptir, bu da kas ve eklem ağrılarını hafifletebilir ve romatizma gibi iltihaplı durumlarla mücadeleye yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidanlarla dolu olan kedi otu, vücudu hastalıklara karşı koruyabilir ve genel sağlığı destekler.

Kedi otunun içeriğindeki uçucu yağlar ve bileşenler, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkiye sahiptir.

KEDİ OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Öncelikle 1 bardak suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı kedi otu yapraklarını veya çiçeklerini ilave edin.

Bu şekilde en çok 10 dakika olacak şekilde demlenmeye bırakın. Süre sonunda çayı süzün ve isteğe bağlı bal veya limon ilave ederek tüketin. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin