Kaynananızı çatlatmak mı istiyorsunuz? Bu 3 malzemeyle bunu deneyin 5 dakikada hazır

Evinde bu 3 malzemesi olan hemen mutfağa koşsun. Hem az malzemeli hem de çok lezzetli. Aniden gelen misafirleriniz bu kurabiyeye bayılacak. İşte 3 malzemeli kurabiyenin yapılışı...

Google Haberlere Abone ol
Kaynananızı çatlatmak mı istiyorsunuz? Bu 3 malzemeyle bunu deneyin 5 dakikada hazır

Aniden gelen misafirlere kısa sürede hazırlayabileceğiniz kurabiye tarifi bulundu. Bu 3 malzeme herkesin evinde bulunuyor. İşte lezzetiyle büyüleyen o kurabiye tarifi için gerekli olan malzemeler...

Malzemeler;

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı tereyağı veya margarin

Yapılışı;

Oda sıcaklığına gelen tereyağını uygun boylardaki yoğurma kabının içerisine alın. Ardından içerisine şeker ve unu da ilave edin.

Tüm malzemeler homojen oluncaya dek güzelce karıştırın. Dilerseniz aromatik bir tat katması açısından içerisine limon ya da portakal kabuğu rendesi de ilave edebilirsiniz.

Kurabiyenizin tadı çok daha güzel ve aromatik olacaktır. Ardından kurabiyenizden dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve şekil verip yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştirin.

Tüm hamur bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 12-15 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin