Kapı ve pencerelere aman dikkat! Elektrik faturasını yarı yarıya düşüren yöntem belli oldu. Artık elektrik faturanız yüklü gelmeyecek

Kış mevsimiyle birlikte doğal gaz faturalarına karşı bir endişe duyulduğu gibi elektrik faturalarına karşı da endişe duyuluyor. Özellikle kapı ve pencerelere dikkat etmek gerekiyor! Sizler için elektrik faturasını yarı yarıya indiren tasarruf yöntemlerini bir araya getirdik. Kabarık gelen elektrik faturaları artık son bulacak…

Kapı ve pencerelere aman dikkat! Elektrik faturasını yarı yarıya düşüren yöntem belli oldu. Artık elektrik faturanız yüklü gelmeyecek

Kış aylarının soğuk günleri kendini göstermeye başladığında akla ilk gelen şey, faturalar oluyor. Hal böyleyken evimizi ısıtmak için doğal gaz tüketimi de artmış oluyor.

Doğal gaz ile elektrik faturası arasında doğru orantı bulunuyor. Çünkü doğal gaz tüketimi arttıkça kullandığımız kombilerin elektrik motorları da daha çok çalışıyor.

Daha çok çalışan elektrik motorları bu nedenle elektrik tüketimini de artırmış oluyor. Böylece elektrik faturaları da doğrudan kabarık gelmiş oluyor.

Kombiler kış mevsiminde her gün çalıştırıldığı için doğal olarak elektrik tüketim maliyeti de artmış oluyor.

Kombiler, evin ısısı az olduğunda daha çok çalışma prensibine sahiptir. Bu nedenle elektrik faturasını düşürmek için öncelikle kombi kullanımına ve daha sonra diğer etmenlere bakmak gerekir.

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRMEK İÇİN DİKKAT

Evde meydana gelen ısı kaybı, elektrik faturanızın yüksek gelmesine neden olabilir. Evde meydana gelen ısı kaybının neredeyse yüzde 25’i pencere ve kapıyla ilişkilidir.

Kapı ve pencerelere aman dikkat! Elektrik faturasını yarı yarıya düşüren yöntem belli oldu. Artık elektrik faturanız yüklü gelmeyecek

Bu sebeple kapı ve pencereleri yaptırırken mutlaka izole ürünler tercih edilmeli. Eğer kapı ve pencere kenarlarında boşluklar varsa bunlar da ısı kaybına neden olur.

Bu nedenle pencere ve kapı kenarlarındaki boşlukları mutlaka sünger yardımıyla kapatmalısınız. Evdeki ısı kaybını önlemek için çift camlı pencereler tercih edebilirsiniz.

Ayrıca evdeki sıcaklığın korunması ve ısı kaybının yaşanmaması için perdelerinizi mutlaka gece boyunca kapalı tutmalısınız.

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜREN DİĞER YÖNTEMLER

Elektrik faturasının kabarık gelmemesi için kombiyi gündüz vakti kesinlikle kapatmamalısınız. Çünkü kombi tekrar açıldığında yüksek derecede enerji üreterek faturanızın yüksek gelmesine neden olur.

Bunun yerine kombi ayarını en düşük seviyeye getirebilirsiniz. Ayrıca kombi ayarını gereğinden fazla yüksek ısıya ayarlamak da enerji üretimini artırır.

Elektrik faturasının yüksek gelmesini önlemek için çamaşır, bulaşık ve fırın gibi eşyaların çalıştırılma saatleri de önemlidir.

Elektriğin en pahalı olduğu saatler 17.00-21.00 olduğundan bu eşyaları mutlaka 01.00 ve 07.00 saatleri arasında çalıştırmalısınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin