Kanı temizliyor, sindirim sistemini düzenliyor: Pazarda kapış kapış satılıyor. Her gün muhakkak yiyin

Vücuda son derece faydalı o mucize sebze bulundu. Her gün yiyenlerde hastalık görülmüyor. İşte faydalarıyla şifa deposu olan o mucize sebze ve insan sağlığına olan faydaları...

Kanı temizliyor, sindirim sistemini düzenliyor: Pazarda kapış kapış satılıyor. Her gün muhakkak yiyin

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam içerisinde olabilmek için tükettiğimiz gıdaların bilincinde olmak ve tüketilen gıdaların hangi alanlarda etkili olduğunu öğrenmek son derece önemlidir.

Sebzeler, içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde son derece faydalı gıdalardan bir tanesi olurken her sebzenin kendi özelinde faydalı olduğu alanlar bulunmaktadır.

Bu sebzelerden bir tanesi de şüphesiz siyah turptur. Kanı temizleyen, sindirim sistemini düzenleyen siyah turpun tüm faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz...

SİYAH TURPUN FAYDALARI NELERDİR?

Siyah turp içerisinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde cildin sağlıklı ve parlak bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak siyah turp tüketmek, cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Siyah turpun içerisindeki B vitaminler, çinko ve fosforlar kanı temizlemeye yardımcı olmaktadır. Kanda bulunan tüm toksinleri atmaya yardımcı olan siyah turpun düzenli olarak tüketilmesi vücutta adeta detoks etkisi yaratmaktadır.

Siyah turpun içerisindeki antioksidanlar cilt kırışıklığının önüne de geçmeye yardımcı olmaktadır. Cilde zarar veren radikallerden koruyan siyah turpun düzenli tüketimi cilt güzelliği açısından önemlidir.

Kanı temizliyor, sindirim sistemini düzenliyor: Pazarda kapış kapış satılıyor. Her gün muhakkak yiyin

Soğuk algınlığı ve öksürük gibi problemlerin tedavi edilmesinde etkin rol oynayan siyah turpu salata olarak tüketebileceğiniz gibi, suyunu da içmeyi tercih edebilirsiniz.

Tiroid hastaları için tam bir şifa kaynağıdır. Raphanin, tiroit hormonlarının salgılanmasını ve üretimini düzenleyen doğal bir enzimdir. Siyah turp ise raphanin enziminden yüksek olan bir sebzedir. Siyah turp yiyerek, tiroit hormonlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Siyah turp, saçtaki yağ dengesini kurma noktasında da son derece başarılıdır. Bilhassa kepek şikayeti olan kişiler, siyah turp tüketimine özen göstermeyi ihmal etmesinler.

Böbreklerde oluşan taş şikayetini engelleyen siyah turp, taş oluşumunu da vücutta atmaya yardımcı olmaktadır.

 Sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olan siyah turp, midenin PH seviyesini de dengede tutmaya katkı sağlamaktadır.

SİYAH TURPUN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

1 Porsiyon (Orta) Siyah Turp 51,00 kaloridir. Siyah Turp içeriğinde 10,11 Karbonhidrat(g), 0,50 Protein(g), 0,26 yağ(g), 3,44 lif(g), 75,00 Sodyum(mg), 310,50 potasyum(mg), 78,00 Kalsiyum(mg), 3,00 A Vitamini(ui), 26,70 C Vitamini(mg), 0,41 ve Demir barındırır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin