Kana kana sıcak çay içenler yandı: Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Türk mutfağının en çok sevilen ve en çok tüketilen içeceklerinin başında çay gelir. Çayın soğumasını beklemeden sıcak sıcak tüketen pek çok kişi vardır. Ancak çok sıcak çay içmek, ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. İşte çok sıcak çay içmenin ciddi etkileri

Kana kana sıcak çay içenler yandı: Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Çay, Türk kültürünün en lezzetli ve en sevilen içeceklerinden biridir. Kimi insan güne sıcak bir bardak çay ile başlarken kimisi de akşam saatlerinde keyiflenmek için çay tüketir.

Koyu sohbetlerin en güzel eşlikçisi olan çay aynı zamanda günün her saatinde sıklıkla tüketilir. 

Hatta çay pek çok insana göre; yaşam için hava ne ise, ruh için çay da odur. Aslında doğru miktarda ve doğru şekilde tüketilen çay sağlığımız için pek çok faydayı beraberinde getiriyor.

Çay; kalp sağlığını korur ve güçlendirir, bağırsak sağlığını iyileştirir, kanser hücreleriyle başa çıkabilir ve odaklanmayı artırabilir.

Ancak çayı yanlış tüketmek, özellikle de çok sıcak bir şekilde tüketmek sağlığımızı büyük oranda riske atıyor. Sıcak çayın bu zararlarından sonra çay ılımadan içmek istemeyeceksiniz!

İşte çok sıcak çay içmenin ciddi zararları…

SICAK ÇAY İÇMENİN ZARARLARI

Yapılan bazı araştırmalara göre sıcak çay içmek, yemek borusu kanserine yol açabilir. Çok yüksek sıcaklıkta çay içmek kansere neden olan nedenlerden biri olabilir. 

Kana kana sıcak çay içenler yandı: Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Özellikle aşırı miktarda alkol kullanıyorsanız ve sürekli sigara içiyorsanız veya herhangi bir biçimde tütün bağımlısıysanız bu durum daha kaçınılmazdır.

Bu alışkanlıklara sahip kişilerin çeşitli kanser türlerine daha yatkın olduğu ve yemek borusu kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğu tespit edildi.

Şaşırtıcı bir şekilde, sıcak çayın yemek borusunun iç yüzeyini nasıl bozabileceğine inanmak oldukça zordur. 

Çalışmalar, uzun süre aşırı sıcak sıvı içmenin, ısının yemek borusu duvarlarını parçalaması nedeniyle yemek borusu kanserine yol açabileceğini göstermekte.

Yırtılmış yemek borusu ve kötü beslenme alışkanlıkları sıklıkla diğer çeşitli kanser türlerine yol açabilir. 

Kansere neden olabilecek başka birçok neden olsa da, riski beş kat artırabileceği için çok sıcak çay içmekten kaçınmanızı öneririz. Çayı 3-4 dakika kadar beklettikten sonra içebilirsiniz.

ÇAY İÇERKEN DİKKAT

Her güzel şeyin ne yazık ki bazı dezavantajları oluyor. Çayı çok içmek, demir eksikliğine neden olabiliyor. Aynı zamanda kaygı ve strese neden olabiliyor.

Öte yandan çok çay içmek baş ağrısını da beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle çayı ölçülü tüketmeye ve çok sıcak bir şekilde tüketmemeye özen gösterin. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin