Kalp dostu olan o tohum bulundu: Kalp krizini önlüyor damarları açıyor. Etkisini duyan soluğu aktarda alacak

Ülkemizde her yıl yaklaşık 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbinizi korumak, kalp hastalıklarını ve damar tıkanıklığını önlemek için bu süper tohumu mutlaka tüketin. İşte kalbi zırh gibi koruyan o tohum

Kalp dostu olan o tohum bulundu: Kalp krizini önlüyor damarları açıyor. Etkisini duyan soluğu aktarda alacak

Kalp sağlığı, vücudun genel işleyişi ve uzun ömürlülük için hayati önem taşır. Kalp, vücuda oksijen ve besin taşıyan kanı pompalar.

Bu nedenle sağlıklı bir kalp, organların ve dokuların verimli çalışmasını sağlar. Kalp sağlığı bozulduğunda, kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

Kalp krizi, kalp kasına kan akışının bir tıkanıklık nedeniyle kesintiye uğraması durumudur. Bu genellikle, arterlerde biriken kolesterol ve yağların sebep olduğu plak nedeniyle olur.

Bu plaklar damarları daraltır veya tıkar, kalbe giden kan akışını azaltır veya durdurur. Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, obezite, sigara kullanımı, hareketsiz yaşam tarzı ve diyabet gibi risk faktörleri kalp krizi riskini artırır.

Bu yüzden, kalp sağlığını korumak, hayati önem taşır. Kalp krizini önleyerek kalbi koruyan ve damar tıkanıklığını önleyen birçok tohum mevcuttur.

KALP DOSTU TOHUM

Kalp sağlığı üzerindeki faydaları nedeniyle sıklıkla önerilen bir süper gıda olan keten tohumu, omega-3 yağ asitleri, lif, lignanlar ve çeşitli antioksidanlar açısından zengindir.

Özellikle omega-3 yağ asitlerinden alfa-linolenik asit (ALA) içeriği yüksektir. ALA, kalp damar sağlığını destekleyerek kardiyovasküler hastalık riskini en aza indirir.

Araştırmalar, ALA'nın kalp krizi ve felç gibi olayların önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Keten tohumu ayrıca yüksek miktarda çözünür ve çözünmez lif içerir. Çözünür lif, kolesterolü bağlayıp vücuttan atılmasına yardımcı olarak kötü "LDL" kolesterol seviyelerini düşürür.

Bu etki, arterlerin tıkanmasını önlemeye ve böylece kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur.

Kalp dostu olan o tohum bulundu: Kalp krizini önlüyor damarları açıyor. Etkisini duyan soluğu aktarda alacak

Çözünmez lif ise sindirim sağlığını destekleyerek kalp sağlığı üzerinde dolaylı bir etkiye sahiptir.

Lignanlar, keten tohumunda bulunan bitki kaynaklı östrojenlerdir ve güçlü antioksidan özellikleri vardır.

Bu bileşikler, iltihabı azaltarak kalp hastalıkları riskini düşürür. Ayrıca lignanlar, hücre hasarını önleyerek kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Keten tohumunun antioksidan içeriği, kalp sağlığını korumada önemli bir rol oynar. Bu antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltır ve hücreleri korur.

Böylece keten tohumu, kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olan bir besin maddesi olarak değerlendirilen süper tohumlardan biri olarak yerini alır.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin