Kalıcı oje nedir. Kalıcı oje nasıl çıkarılır. Kalıcı ojenin zararları nelerdir. Akrilat alerjisi nedir?

Kalıcı oje yaptırmadan önce çok iyi düşünün! akrilat alerjisine sebep olduğu ortaya çıktı. Kalıcı ojenin zararları. Akrilat alerjisi nedir? İşte detaylar haberimizde...

Kalıcı oje nedir. Kalıcı oje nasıl çıkarılır. Kalıcı ojenin zararları nelerdir. Akrilat alerjisi nedir?

Kadınların vazgeçilmezi olan kalıcı ojeler sandığınızdan daha tehlikeli. Kalıcı oje yaptırmadan önce iki kere daha düşünmenizde fayda var. Akrilit alerjisine sebep olduğunu biliyor muydunuz?

KALICI OJE NEDİR?

Kalıcı ojeler, suya dayanıklı ve çok hızlı kuruma özelliğine sahiptir. Yıllardır kullandığımız geleneksel ojelerden farkı soyulma yapmaması, kırılmaması ve uzun ömürlü olmasıdır. Kalıcı oje, hiç aşınma göstermeden yaklaşık iki hafta veya iki haftadan daha uzun süre dayanabilir. Kalıcı ojenin avantajlarından biri renk skalasının uçsuz bucaksız olmasıdır. İstediğiniz her rengin her tonunu yaptırabilirsiniz. Oldukça geniş bir renklendirme ve cila skalası vardır.

KALICI OJE NASIL YAPILIR?

Kalıcı oje yapma süreci çeşitli aşamalardan oluşur. İlk adım olarak tırnakları temizlemek gerekir. Tırnakları temizledikten sonra tırnakları detaylıca temizlemek ve tırnak üstünü törpülemek gerekir.

İşleme başlanmadan önce tırnakların temiz, çatlaksız, pürüzsüz olması işlemin kalitesini arttıracağı için çok önemlidir. Eğer tırnaklarınızda pürüz varsa işlem öncesi bir kat tırnak bazı uygulanır.

Baz uygulaması yapıldıktan sonra geniş renk skalasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Oje sürüldükten sonraki son adım ise topcoat adındaki şeffaf, renksiz ojenin tırnaklara sürülmesidir.  Ojeniz ve topcoat tırnaklarınıza uygulandıktan sonra tırnaklarınız yaklaşık 30 saniye UV ışınları ile özel bir makinenin içinde bekletilir.  Tırnakları makinede bekletme işlemi ojenin kalıcılığını arttırmadaki en önemli işlemdir ve son adımdır.

Kalıcı oje nedir. Kalıcı oje nasıl çıkarılır. Kalıcı ojenin zararları nelerdir. Akrilat alerjisi nedir?

KALICI OJE NASIL ÇIKARILIR?

Kalıcı ojelerin tırnaktan çıkarılması normal ojelere oranla oldukça zordur. Normal ojeler asetonla kolaylıkla çıkarılabilirken yaptırdığınız kalıcı ojelerinizin uzman biri tarafından ya bir güzellik merkezinde ya da kuaförde çıkarılması gerekir. Kalıcı oje çıkarma işlemi, ojenin rengi bozulmaya başlandığında ya da renk değişikliği yapmak istendiğinde yapılmalıdır. Kalıcı oje çıkarma işleminin ilk adımı tırnakları istenilen şekilde törpülemektir. Törpülenen tırnakları çıkarma işlemine hazırlamak için tırnaklar yağdan arınmalı ve matlaştırılmalıdır. Tırnaklar arındırılıp matlaştırma yapıldıktan sonra tırnaklara özel bir baz uygulanır. Sonraki adım, tırnaklara özel sökücü bir solüsyon uygulayıp tırnakları folyoya sarmaktır. Ardından tırnakların yumuşaması için 15 dakika suda bekletmek gerekir. Son adım olarak da bir tırnak eti itici ya da tahta çubuk yardımıyla tırnaktaki cila itilir.

KALICI OJE TIRNAĞA ZARAR VERİR Mİ?

Kalıcı oje yaptırmak isteyen birçok kadın kendi orijinal tırnaklarına zarar verip vermeyeceği konusunda endişe duyuyor.  Kalıcı oje ilgili kadınların temel endişelerinden biri tırnaklarının kırılgan bir hale gelip gelmeyeceğidir. Kalıcı oje işlemi tırnaklarınızı kurutabilir.  Çıkarma işlemi esnasında sık sık kullanılan cilalama ve törpü işlemi de tırnaklarınız hasar almasına neden olabilir.

KALICI OJENİN ZARARLARI NELERDİR?

Kalıcı oje yaptırmadan önce iyi düşünmekte fayda var. Akrilat denilen bir alerjiye sebep olduğu ortaya çıktı. Özellikle alerjik bünyelerin kalıcı oje yaptırmadan önce iyi düşünmeleri gerekir.

AKRİLAT ALERJİSİ NEDİR?

Deride kuruluk, hassasiyet artışı, çatlama ve yoğun kaşıntılı egzamalar gelişirken zamanla tırnak şekil düzensizlikleri gibi enfeksiyonlara neden oluyor. Akrilik monomerleri tırnak yatağı ve parmak derisinden duyu sinirlerine ulaşarak bunları hasarlandırdığında ağrı ve duyu kayıplarına neden oluyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin