Edirne’de 3-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan baharın habercisi, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesindeki Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.
Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri renkli görüntülerle sona erdi
Baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri başta Edirne olmak üzere yurdun dört bir yanında kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte Edirne'de Baba Fingo" efsanesinin Tunca Nehri'nde canlandırılması ve dileklerin yazılı olduğu kağıtların nehre bırakılmasıyla tamamlandı.
Sarayiçi'ndeki organizasyonda, dün büyük Kakava ateşi yakıldı, Romanlar, yerli ve yabancı binlerce kişi, dans edip eğlendi.
Şenlik alanına gelen vatandaşlar, dans gösterilerini izledi, dileklerini yazdıkları kağıtları Fatih Köprüsü'nden Tunca Nehri'ne bıraktı.
Bazı vatandaşlar ise dileklerinin yazılı olduğu kağıtları alandaki ağaca astı.
İstanbul'da ise Hıdırellez'i kutlamak için vatandaşlar Bakırköy'deki Yeşilköy Sahili'ne akın etti. Şenlikte kimi katılımcılar şarkılar eşliğinde dans ederken, kimisi de kamp sandalyelerine oturarak gecenin keyfini çıkardı. Havanın kararmasıyla yakılan ateşin etrafında toplanan katılımcılar, dilek tutarak 3 kez ateşin üzerinden atladı.