Kadir Gecesi'ne özel 4 kişilik irmik helvası: Islak ıslak kalıyor asla kurumuyor. Tam ölçülü nemli irmik helvası nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik enfes lezzet bulundu. Her bir kaşıkta o nemliliği hissedeceksiniz. İşte nemli formuyla mest eden irmik helvası için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Kadir Gecesi'ne özel 4 kişilik irmik helvası: Islak ıslak kalıyor asla kurumuyor. Tam ölçülü nemli irmik helvası nasıl yapılır?

İrmik Helvası Tarifi için Gerekli Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı irmik

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki tavanın içerisine tereyağını alalım ve tereyağının erimesini bekleyelim. 

Tereyağı eridikten sonra içerisine irmik ilave edip orta ateşte karıştırarak 3 dakika kavuralım. Bu noktada sürekli karıştırmak son derece önemlidir.

Ocağın altını kısalım ve 3 dakika daha karıştırmaya devam edelim. Sürekli karıştırmak irmiğin her bir yanının yeterli seviyede kavrulması açısından önemlidir.

Daha sonra içerisine toz şekeri de ekleyip 4 dakika daha kavuralım. Ocağın altını en kısığa alarak irmiğin suyunu verelim.

1-2 dakika karıştırarak kaynatalım. Ardından helvamız akışkan haldeyken kapağını kapatalım. İster dondurmalı ister dondurmasız servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin