Kadınlar aman dikkat, benzeyeyim derken sağlığınız gidiyor! Prof. Dr. Yakup Çil Barbie bebek uyarısı yaptı: Estetikte Barbie benzerliği furyası, sağlığı riske atıyor

Sosyal medyadaki popüler paylaşımların tek tip estetik talebini artırdığını belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, “Son dönemde karşımıza çıkan tek tip görünüm taleplerinden biri de gerçek olmayan Barbie bebek karakterlerine benzemek için bel bölgesindeki kaburga aldırma ameliyatlarının yaygınlaşmasıdır. Bu durum kişilerin sağlığını riske atmaktadır” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar aman dikkat, benzeyeyim derken sağlığınız gidiyor! Prof. Dr. Yakup Çil Barbie bebek uyarısı yaptı: Estetikte Barbie benzerliği furyası, sağlığı riske atıyor - Resim: 1

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, tek tip estetiğin tehlikeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Estetik ameliyatların dünyada artarak devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Çil, “Estetik ameliyatlardaki artış ne yazık ki beraberinde yeni tehlikeleri de ortaya çıkarmaktadır. Bu tehlikelerden en dikkat çekeni ise tek tip insan görünümü ortaya çıkarmaya çalışmak gibi gözükmektedir. Tek tip dudak, tek tip burun, tek tip göz yapısı isteği en çok karşımıza çıkan durumlardır” diye konuştu.

Tek tip estetiğe artan talebe değinen Prof. Dr. Çil, “Öncelikle iletişim ağının çok yaygınlaşması, sosyal medyada insanların paylaşımları estetikte vatandaşların talebine yön verebiliyor. Ayrıca bilinen modellere benzeme isteği de insanların tek tip estetik görünüme yönelmesinde etkili olabilir” dedi.

ESTETİKTE BARBİE TEHLİKESİ HAD SAFHADA

Tek tip görünümde en sıkıntılı durumlardan birinin de gerçek olmayan Barbie bebek karakterlerine benzeme isteği olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çil, şu bilgileri paylaştı:

“Barbie bebeğe benzemek için bel bölgesindeki kaburgasını aldırma ameliyatlarının yaygınlaşması bu duruma en güzel örnektir. Böylece insanlar Barbie karakteri gibi daha ince bir bel yapısına sahip olmaya çalışmaktadır. Barbie bebek gibi gerçek hayatta var olmayan bir karakter için vücudumuzda çok büyük değişiklikler yaptırmak, zaman içerisinde büyük sıkıntılara yol açabilir. Önceleri çok beğenilen bir estetik görünüm zaman içerisinde beğenilmemeye başlayabilir, bu yüzden çok daha fazla ve sıkıntılı cerrahi işlemler yaptırmamız gerekebilir.”