Kabızlığın devası portakal kabuğunda: Bağırsakları tıkır tıkır çalıştırmak için hemen deneyin. Yediğiniz an tuvalete koşacaksınız

Kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen kabızlığa çare, portakal kabuğunda saklı. Portakal kabuğunu bu şekilde tükettikten sonra bağırsaklarınız adeta bir motor gibi çalışacak. İşte kabızlığa portakal kabuğu çözümü

Kabızlığın devası portakal kabuğunda: Bağırsakları tıkır tıkır çalıştırmak için hemen deneyin. Yediğiniz an tuvalete koşacaksınız

Kabızlık çeşitli fizyolojik ve psikolojik durumlardan kaynaklanabilir. Çoğu insan, diyet değişikliklerinden kaynaklanabilecek kabızlık yaşar, ancak bu geçicidir.

Uzun bir süre devam ederse ve sık sık tekrarlanırsa kalıcı beslenme değişikliği gerekebilir. Kötü beslenme ve lif bakımından düşük diyetler kabızlığın en yaygın nedenidir.

Lif, bağırsak hareketlerinin kolay ve düzenli olmasına yardımcı olur. Yetersiz fiziksel aktivite, hamilelikte olduğu gibi hormonal değişiklikler de kabızlığa neden olur.

Anksiyete, depresyon ve diğer duygusal durumlar bazen kabızlığa neden olabilir. Ayrıca ağrı kesici, depresyon ve bazı narkotikler için verilen bazı ilaçlar da kabızlığa neden olur.

Kabızlığı tedavi etmek için reçeteli veya reçetesiz pek çok ilaç olsa da, doğal yöntemler de her zaman etkili ve sağlıklı bir çözüm olmuştur.

Bunlardan biri de şüphesiz, portakal kabuğudur. Portakalın kendisi sağlığımıza pek çok fayda sunsa da kabuğunda da bir dizi fayda bulunuyor.

İşte portakal kabuğunun kabızlığa etkileri...

KABIZLIĞA PORTAKAL KABUĞU ÇÖZÜMÜ!

Portakal kabuğu, içerdiği lif ve diğer besin öğeleri ile sindirim sistemi sağlığını destekleyen ve özellikle kabızlık gibi sorunları hafifleten doğal bir çözümdür.

Portakal kabuğu, özellikle pektin adı verilen bir çözünebilir lif bakımından zengindir. Pektin, su ile karıştığında jel benzeri bir madde oluşturarak dışkının yumuşamasına ve kolayca geçmesine yardımcı olur.

Kabızlığın devası portakal kabuğunda: Bağırsakları tıkır tıkır çalıştırmak için hemen deneyin. Yediğiniz an tuvalete koşacaksınız

Lif, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığın giderilmesine katkıda bulunur. Ayrıca, portakal kabuğu içerdiği antioksidanlar sayesinde bağırsak sağlığını destekler

Ayrıca iltihaplanmayı azaltır. Lifin yanı sıra, portakal kabuğu aynı zamanda C vitamini ve diğer vitamin ve mineralleri içerir.

Bu da genel bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemi sağlığını olumlu yönde etkiler.

PORTAKAL KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?

Öncelikle portakalı kabuğuyla birlikte ince dilimler halinde kesin. Ardından bir kasenin içine 1 yemek kaşığı tarçın ekleyin.

Dilimlediğiniz portakalın her yerini tarçına bulayın. Portakalı bu şekilde yedikten sonra üzerine 1 bardak su için. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adında tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin