Kabardıkça kabarıyor lezzetine doyum olmuyor: Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Puf poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık, puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu yöntem sayesinde poğaçalarınız yumuşacık olacak. İşte kabarık poğaça yapmanın pratik ve etkili yolu...

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabarıyor lezzetine doyum olmuyor: Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Puf poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

1 paket yaş maya (42 gr)

1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6,5-7 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine ilk olarak 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım.

Maya eriyinceye dek güzelce karıştıralım. Ardından içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Unu ilave ederek yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Hamuru güzel şekilde yoğurabilmek için hamurunuzu tezgahın üzerine alabilirsiniz.

Toplamda bu tarif için 6,5-7 su bardağı un yeterli olacaktır. Hamur hazır olduktan sonra hamuru kabın içerisine alın ve streç film ile kapattıktan sonra dinlenmeye bırakın. 

1 saat mayalanmanın ardından poğaçanız kabaracaktır. Ardından hamurunuzun havasını alın ve hamurunuzu ilk olarak iki eşit parçaya ardından da 12 parçaya bölün. 

Elde ettiğimiz hamurları beze formuna döndürelim. Akabinde tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.

Poğaçalarımızı bu şekilde 10-15 dakika tekrar mayasının gelmesi için bekletelim. Ardından poğaçalarımızı 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin