İstanbul'da görüldü megakenti tarayacak! Hava Forum hesabı sosyal medyadan paylaştı

Meteorolojinin günler öncesinde yaptığı uyarı gerçekleşti ve İstanbul şiddetli yağış ve fırtınaya teslim oldu. Hava Forum hesabı da bir foto paylaştı ve dikkatli olunması istendi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da görüldü megakenti tarayacak! Hava Forum hesabı sosyal medyadan paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Antalya Mersin il merkezi hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş ve Erzurum çevreleri, Van ve Hakkari'nin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak Karadeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege(Denizli hariç, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege(Denizli hariç, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'da görüldü megakenti tarayacak! Hava Forum hesabı sosyal medyadan paylaştı

İSTANBUL'DA GÖRÜLDÜ

Öte yandan şu saatlerde beklenen uyarı gerçekleşti ve İstanbul'da göğü bulutlar kapladı ve yağış başladı.

Hava Forum hesabı da ilginç bir fotoğraf paylaştı ve İstanbul'da oluşan bulut fotoğrafı paylaşarak "Son Dakika | İstanbul'da Shelf cloud (Raf Bulutu) oluştu. Birazdan sağanak yağmur hattı megakenti tarayacak." ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin