İstanbul Çatalca'da değişim rüzgarı: 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde rota CHP'ye döndü. Çatalca'nın yeni belediye başkanı kim oldu?

İstanbul Çatalca'da da büyük değişim rüzgarları esti. İstanbul'un 9 ilçesi AK Parti'den CHP'ye geçerken, bu ilçelerden bir tanesi de Çatalca oldu. Peki ya Çatalca'nın yeni belediye başkanı kim oldu?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Çatalca'da değişim rüzgarı: 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde rota CHP'ye döndü. Çatalca'nın yeni belediye başkanı kim oldu?

31 Mart 2024 yerel seçimleri farklı tabloları gün yüzüne çıkardı. İstanbul'un Çatalca, Sancaktepe, Üsküdar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Bayrampaşa, Tuzla ve Çekmeköy ilçeleri Ak Parti önderliğinden CHP'ye geçti.

Türkiye yerel yönetimi belirlemek için 31 Mart pazar günü sandık başına gitti. Çatalca yerel seçim sonuçları, 31 Mart seçimlerinin sona ermesinin ardından il il, ilçe ilçe oy oranları ile ortaya çıktı.

Çatalca'nın değişim istediği sandıklardan çıkan oy pusulalarından öğrenilmiş olundu...

2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'li isim Mesut Üner'in yönettiği Çatalca 2024 yerel seçimlerine de yine Mesut Üner ile katıldı.

Ancak Mesut Üner bu kez CHP'li rakibi Erhan Güzel'i geçemedi. Erhan Güzel %50,53 oy oranıyla Çatalca'nın yeni belediye başkanı oldu.

ERHAN GÜZEL KİMDİR?

Erhan Güzel, 1979'da Çatalca'da doğdu. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Güzel, Çatalca Belediyesinde Fen İşleri Müdürlüğü ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. Belediyenin CHP Meclis Üyeliğine seçilen Güzel, 2019'da İBB Özel Masalar Koordinatörlüğünde Meclis Üyeleri İşlerinden Sorumlu Koordinatör olarak görev aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin