İrmiğin en lezzetli hali bulundu: İrmiği olan hemen denesin. Sadece 10 dakikada hazır oluyor. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

İrmiği olan hemen bu tatlıyı denesin. Sadece 10 dakikada hazır oluyor, lezzetine doyum olmuyor. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
İrmiğin en lezzetli hali bulundu: İrmiği olan hemen denesin. Sadece 10 dakikada hazır oluyor. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler;

Yarım su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı irmik

1 tane yumurta

2 su bardağı dolusu un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

 Şerbeti için;

 2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

4-5 damla limon suyu

 Bulamak için;

İrmik

Yapılışı;

İlk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun boylardaki tencerenin içerisine 2,5 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım.

Şerbet kaynadıktan sonra içerisine 4-5 damla limon suyunu ilave edelim. Ocağın altını kısarak 15 dakika şerbeti kaynatalım.

Bu esnada hamuru hazırlamaya başlayalım. Yoğurma kabının içerisine  1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu alarak çırpalım.

Çırpma işleminden sonra 1 çay bardağı irmik, 2 su bardağı unu ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Hamuru toparladıktan sonra tezgaha alalım. Son kez tekrar şöyle bir yoğuralım ve ardından hamurumuzu 4 parçaya keselim. Birbirine eşit boyutta 4 tane rulo elde etmemiz gerekiyor.

Ardından tezgaha irmiği serpelim ve hazırladığımız ruloları irmiğin üzerine güzelce bulayalım. Tüm ruloların üzerini irmikle güzelce kapladıktan sonra rulolarımızı yaklaşık 2 parmak eninde keselim.

Tatlılarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Altı üstü güzelce kızaran tatlıları fırından alalım, ayrı bir fırın kabına birbirine yakın bir şekilde yerleştirelim. Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek dökelim.

Tatlı şerbetini çektikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin