İnatçı pastel lekelerini tek darbeyle siliyor: Pastel lekesi nasıl temizlenir?

Pastel lekesini kısa sürede silen ve pastel lekesi lekerini anında temiz yapan o etkili formül bulundu. Bu yöntem sayesinde pastel lekelerinden bir çırpıda kurtulacaksınız...

Google Haberlere Abone ol
İnatçı pastel lekelerini tek darbeyle siliyor: Pastel lekesi nasıl temizlenir?

Çocukların severek kullandığı pastel boyalar, inatçı gibi görünen lekelerin başında gelmektedir. Duvarda, kıyafette, halıda ya da herhangi bir yüzeyde bulunan bu boyalar temizlenmeyecek gibi görünse de esasında doğru temizleme yöntemleri ile kısa sürede temizlenebilmektedir.

Pastel boyaları kısa sürede temizleyebilmek ve var olan lekelerin yüzeyden arınmasını sağlayabilmek için hemen bu formülleri deneyebilirsiniz. İşte pastel lekelerini tertemiz yapmanın o pratik yolu...

PASTEL LEKESİNDEN ESER KALMAYACAK

Pastel lekesini yüzeyden çıkarabilmek ve pastel lekesi bulaşan yüzeylerin tertemiz olmasını sağlayabilmek için uygulanması gereken belli başlı formüller bulunmaktadır. 

 

Bu formüllerin başında da şüphesiz ütü yöntemi gelmektedir. Halı da ya da kıyafette bulunan pastel boyası lekesini temizleyebilmek için ilk olarak lekenin olduğu bölgeye peçeteyi koyun. 

Peçetenin ardından üzerine bir havlu daha yerleştirin. Ardından ütü alın ve basın. Lekenin olduğu bölgeye ısı vermek, lekenin yüzeyden sıvılaşarak bölgeden uzaklaşmasına yardımcı olacaktır.

Bu yöntem tüm pastel boyası lekelerinden kurtulmanız için birebir. Evde pastel boyalı gördüğünüz kıyafetiniz, masa örtünüz ya da halınıza bur formülü uygulayabilirsiniz.

Etiketler boya Leke temizlik ütü
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin