İftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi, Ramazanda mastürbasyon yapmak günah mı?

Ramazan ayında cinsel ilişki konusu sıklıkla araştırılan konular arasında yerini alıyor. Ramazan ayında cinsellik konusunda kafa karıştıran pek çok farklı açıklama bulunurken, Diyanet konuyu şu şekilde açıkladı...

Google Haberlere Abone ol
İftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi, Ramazanda mastürbasyon yapmak günah mı?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte pek çok farklı soru gün yüzüne çıkmaya başlarken, bilhassa cinsellik konulu başlıklar büyük bir arama hacmine sahip oluyor.

“Ramazan ayında cinsellik günah mıdır?”, “Ramazanda cinsellik nasıl yaşanmalı?” gibi çeşitli soruların yanıtı merak edilirken, konuya ilişkin en kesin ve detaylı açıklamayı Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi.

Resmi web siteleri üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Peki ya Ramazan ayında cinsel ilişkiye girmek günah mıdır?

RAMAZAN AYINDA CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK GÜNAH MI?

Ramazan ayında cinsel ilişkinin günah olup olmadığına ilişkin şu açıklamada bulundu;

Oruç, imsak (fecr-i sâdık) vaktinden güneşin batımına kadarki süre içinde yeme, içme ve cinsel ilişkiden, ibadet niyetiyle uzak durmaktır. Yani oruç gündüz tutulur. Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir.

Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulmaktadır: “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187).

Orucu bozan durumlara ilişkin ise şu açıklama geldi. "Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar.

Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 386-387).

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin