İftara çay demlenene kadar tatlınız hazır: Yalnızca 10 dakika yeterli oluyor. Az malzemeli çok lezzetli. Yalancı Tavukgöğsü nasıl yapılır?

İftara çay demlenene kadar tatlınız hazır oluyor. Hem az malzemeli hem de çok pratik. İşte tavukgöğsü için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
İftara çay demlenene kadar tatlınız hazır: Yalnızca 10 dakika yeterli oluyor. Az malzemeli çok lezzetli. Yalancı Tavukgöğsü nasıl yapılır?

Malzemeler;

125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 litre süt

1 paket vanilya

Üzeri için;

Tarçın

Yapılışı;

İlk önce uygun boylardaki tencerenin içerisine 125 gr tereyağını erittikten sonra üzerine 1 su bardağı unu ekleyelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım.

Unu yeterince kavurduktan sonra bu kez 1 litre sütü yavaş yavaş eklerken tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım. Burada unun topaklanmaması için sütü yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan mutlaka çırpalım.

Ardından 1 su bardağı toz şekeri de ekledikten sonra muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.

Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilya ekleyelim. Tekrardan karıştıralım.

Hazırladığımız kabı çırpma kabının içerisine alıp 5 dakika kadar mikserleyelim. Ardından küçük boy bir borcamı ıslatalım ve muhallebiyi içerisine aktaralım.

Ardından tatlımızı oda sıcaklığına gelinceye dek bekletelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bekletelim.

Servis edeceğiniz zaman tatlıyı genişçe bir tabağa ters çevirerek çıkarabilirsiniz. Tatlıyı isterseniz doğrudan üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin