Hurmayı suda bekletip yediğinizde... Hurma suyu neye iyi gelir?

Hurmayı direkt yemek yerine suyun içerisinde bekletip yediğinizde etkileri bambaşka oluyor. Vücudu adeta baştan sonra değiştiriyor. İşte hurmayı su içerisinde bekleterek tüketmenin vücuda olan faydaları...

Hurmayı suda bekletip yediğinizde... Hurma suyu neye iyi gelir?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte sofralarımızın baş köşesine konumlandırdığımız hurmanın insan sağlığına faydaları pek çok kişi tarafından bilinmektedir.

Kontrollü hurma tüketimi, cilt yaralanmasını iyileştirirken hafızayı güçlendirir, kalp sağlığını destekleyerek kansızlık ve bitkinliğin tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır.

Hurma genel itibarıyla da günlük beslenme periyodu içerisinde var olması gereken besinlerden bir tanesi olurken, orucu hurma ile açmak vücudun dengede kalması açısından oldukça önemlidir.

Hurmanın insan sağlığına olan faydalarının yanı sıra, hurmayı su içerisinde bekletip tüketmenin de vücuda olan etkileri bir hayli güçlüdür. İşte hurmayı su içerisinde bekletip tüketmenin insan sağlığına olan mucizevi etkileri...

HURMAYI 1 BARDAK SUYUN İÇERİSİNDE BEKLETTİĞİNİZDE...

Hurmayı 1 bardak suyun içerisinde beklettikten sonra tükettiğinizde vücudunuzda oldukça köklü bir değişimin yaşandığını göreceksiniz.

Bilhassa Ramazan ayında meydana gelen kabızlık problemini kökünden çözmeye yardımcı olan bu formül, sindirim sisteminizin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.

Gece uyumadan evvel 1 bardak suyun içerisine 1 adet hurmayı ilave edin ve sabaha kadar beklemesini sağlayın. 

Hurma tüm minerallerini suya döktükten sonra bu karışımı dilerseniz orucunuzu açarken dilerseniz de sahur vaktinde tüketebilirsiniz.

Bağırsak hareketliliğinin oluşmasını sağlamasının yanı sıra vücutta bulunan tüm ödemin dışarı atılmasına da yardımcı olmaktadır.

 

HURMANIN BESİN DEĞERİ NEDİR?

Ortalama bir tane hurmanın besin değerleri şu şekildedir:

Kalori: Yaklaşık 66 kcal
Karbonhidrat: Yaklaşık 18 gram
Lif: Yaklaşık 1.6 gram
Protein: Yaklaşık 0.8 gram
Yağ: Yaklaşık 0.2 gram
Potasyum: Yaklaşık 167 mg
Magnezyum: Yaklaşık 15 mg
Kalsiyum: Yaklaşık 10 mg
Demir: Yaklaşık 0.2 mg
A Vitamini: Yaklaşık 10 IU
C Vitamini: Yaklaşık 0.8 mg
B6 Vitamini: Yaklaşık 0.1 mg

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin