Hızla kilo vermek isteyenlere müjde geldi. Meğer en şifalı tohum buymuş: Suyun içine 2 kaşık atmak yeterli. İşte chia tohumunun güçlü etkileri

Yüzyıllardır birçok hastalığa şifa olmak ve genel sağlığımızı koruma altına almak için tüketilen chia tohumu, sağlığımız için mutlaka tüketmemiz gereken tohumların başında gelir. Faydalarını duyunca aktara koşacaksınız. İşte chia tohumunun güçlü etkileri

Hızla kilo vermek isteyenlere müjde geldi. Meğer en şifalı tohum buymuş: Suyun içine 2 kaşık atmak yeterli. İşte chia tohumunun güçlü etkileri

Tohumlar, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığımız için en faydalı doğal kaynaklardan biridir.

Chia tohumları, küçük boyutlarına rağmen yoğun bir besin profiline sahiptir. 2 yemek kaşığı chia tohumu, yaklaşık 11 gram lif, 4 gram protein, 9 gram yağ (bunun büyük bir kısmı omega-3 yağ asitleri), kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor gibi mineraller içerir.

Ayrıca, chia tohumları antioksidanlar bakımından zengin olup, gluten içermezler. Bu tohumlar, özellikle omega-3 yağ asitleri ile bilinir.

Bu küçük tohumlar, sağlığımız için bir dizi faydayı beraberinde getirir. Chia tohumunun bu faydalarını öğrendikten sonra hemen tüketeceksiniz.

İşte chia tohumunun mucizevi faydaları...

CHİA TOHUMUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI

Chia tohumları, sağlıklı beslenme ve genel wellness için birçok fayda sunan küçük ancak güçlü tohumlardır.

Bu tohumlar, özellikle Omega-3 yağ asitleri, protein, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir besin profiline sahiptir.

Chia tohumları, vücudun ihtiyaç duyduğu omega-3 yağ asitleri kaynaklarından biridir. Bu yağ asitleri kalp sağlığını destekler, iltihaplanmayı azaltır ve beyin fonksiyonları için önemlidir.

Hızla kilo vermek isteyenlere müjde geldi. Meğer en şifalı tohum buymuş: Suyun içine 2 kaşık atmak yeterli. İşte chia tohumunun güçlü etkileri

Kalp sağlığını koruyan ve güçlendiren chia tohumu, iyi kolesterolü artırırken kötü kolesterolü de düşürür.

Ayrıca chia tohumları yüksek miktarda protein içerir. Bu da kas gelişimini teşvik eder ve tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı olur.

Lif bakımından zengin olmaları, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Chia tohumları, su emilimini artırarak şişer ve midede daha uzun süre kalma özelliğine sahiptir.

Chia tohumu bu sayede tokluk hissi yaratır ve aşırı yeme isteğini en aza indirir. Aynı zamanda lif içeriği, bağırsak hareketliliğini artırarak kabızlığa deva olur.

Chia tohumları aynı zamanda antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından da zengindir. Bu, vücudu serbest radikallere karşı korur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve genel sağlığı destekler.

Özellikle magnezyum, demir, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller içeren chia tohumu, kemik sağlığı, enerji üretimi ve kas fonksiyonları için önemlidir.

Chia tohumları, kan şekerini dengeleyebilecek özelliklere sahip lifler içerir. Bu da şeker hastalığı riskini azaltır ve enerji seviyelerini dengede tutar.

Ayrıca bu tohumlar gluten içermez. Bu nedenle chia tohumu, gluten hassasityeti olan kişiler için uygun bir tohumdur.

CHİA TOHUMLU SU NASIL YAPILIR?

1 su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı chia tohumu ilave edin ve 5 dakika kadar bekletin. Dilerseniz limon da sıkabilirsiniz. Süre sonunda içebilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin