Herkesin evinde bulunuyor: Ömürden 10 yıl götürüyor. Evinde bu deterjanı olanlar, tehlike çanları sizin için çalıyor

Herkesin evinde bulunan o deterjanlara dikkat. Resmen ömürden 10 yıl götürüyor, sağlığa olan zararları çok büyük. Aman dikkat...

Google Haberlere Abone ol
Herkesin evinde bulunuyor: Ömürden 10 yıl götürüyor. Evinde bu deterjanı olanlar, tehlike çanları sizin için çalıyor

Kimyasal temizlik ürünlerine ilişkin önemli uyarılar verilirken, hemen herkesin evinde bulunan o kimyasal ürüne ilişkinde oldukça ciddi uyarılar geldi.

Hoş kokusu ve haşerelerden korumaya yardımcı olan etkisiyle herkesin evinde bulunan o kimyasalı evinizden kesinlikle uzak tutun. 

Uzmanı, evimizde kullandığımız kimyasal ürünlerin esasında yaşamı nasıl etkilediğini detaylıca anlatırken konuya ilişkin tüm detaylar da gün yüzüne çıktı. Evinde bu ürünler bulunanlar dikkat...

ÖMRÜ RESMEN 10 YIL KISALTIYOR!

Günlük hayatta kullanılan bazı malzemeler insan sağlığını ciddi anlamda kötü etkilemektedir. Herkesin evinde bulunan aynı zamanda zararsız gibi görünen bazı malzemelerin insan sağlığını çok büyük tehlike altına atmaktadır.

Her hangi bir zararı olduğu bilinmeden çeşitli kimyasallarla temas içerisinde bulunmak, solumak ya da çevrede bulundurmak insan sağlığına ciddi zararlar vermektedir.

Nonilfenol etoksilat olarak bilinen kimyasal madde, hemen her kimyasal deterjan grubunun içerisinde bulunsa da bu maddenin insan sağlığına olan zararı pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. 

Nonilfenol etoksilat, menstural döngünün bozulmasına, üreme sisteminin bozulmasına neden olabilmektedir.

Dr. Mehmet Öz'e göre zarar veren diğer bir malzeme ise naftalin topları olurken, naftalin toplarının da görüldüğü kadar masum olmadığını söyleyen Öz, naftaline karşı uyardı.

Lavabolarda, banyolarda, dolap içlerinde, yahut dolap arkalarında kullanılan naftalinler büyük çoğunlukla kansarojen maddeler içermektedir.

Naftalin toplarını solumak insan sağlığına son derece zararlı olurken, naftalin toplarını evlerden uzaklaştırmak yerine lavanta keseleri koymak çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin