Herkes kullanıyor ama zararı ortaya çıktı. Elma sirkesi kullananlar dikkat

Sirkenin faydaları saymakla bitmiyor. Hem sağlığımızda hem de temizlikte güçlü etkiler sunan elma sirkesinin ne yazık ki yan etkileri bulunuyor. İşte sirkenin fazla tüketiminin ciddi yan etkileri

Herkes kullanıyor ama zararı ortaya çıktı. Elma sirkesi kullananlar dikkat

Elma sirkesi, en sağlıklı içeceklerden biri olarak kabul ediliyor. Elma sirkesinin; metabolizmayı hızlandırmak, iştahı düzenlemek, yağ yakma sürecini hızlandırmak, sağlıklı cilt ve saçları teşvik etmek gibi pek çok faydası vardır.

Elma sirkesi söz konusu olduğunda, yan etkilerin ardındaki en büyük suçlu asetik asittir. Bazılarımız olası yan etkileri tamamen görmezden geliyoruz ancak bunlar uzun vadede son derece tehlikeli olabilir.

İşte elma sirkesinin zararları...

MİDEYE ZARAR VEREBİLİR!

Elma sirkesinin aşırı tüketimi mide-bağırsak sorunlarına neden olabilir. Yiyeceklerin kan dolaşımında emilim sürecini yavaşlatabilir.

Sirke aynı zamanda mide felcine yol açabilir. Bu durumda midedeki sinirler düzgün çalışmaz ve midenin boşaltılması zorlaşır.

Bu durum tip 1 diyabet hastalarında yaygındır ve sirke alımı semptomlarını kötüleştirebilir. Yapılan bir araştırmaya göre elma sirkesinin mide boşalma hızını geciktirir. Bu bazı durumlarda faydalı olsa da bazı kişilerde sindirim sorunlarına neden olabilir.

Herkes kullanıyor ama zararı ortaya çıktı. Elma sirkesi kullananlar dikkat

DİŞ ÇÜRÜMESİNİ TETİKLEYEBİLİR!

Seyreltilmemiş elma sirkesinin yüksek asitliği, fazla tüketilmesi halinde diş minenize zarar verebilir. Sirke dişlerinize sarımsı bir renk vermenin yanı sıra diş hassasiyetinizi de artırabilir.

BOĞAZI TAHRİŞ EDEBİLİR!

Elma sirkesi, boğazı ve yemek borusunu tahriş eden yapıya sahiptir. Sirkenin sert asitliği boğaz tahrişine neden olabilir. Aslında elma sirkesi tabletleri de yemek borusu hasarına yol açabilir.

SİNDİRİM SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR!

Elma sirkesi iştahı azaltmaya yardımcı olur ve tokluk hissini artırır ancak hazımsızlığa da yol açabilir. Bu mide bulantısına, şişkinliğe, kusmaya, mide yanmasına ve gaza neden olabilir.

CİLT YANIKLARINA NEDEN OLABİLİR!

Elma sirkesinin güçlü asidik yapısı cilt yanıklarına neden olabilir . Elma sirkesinin doğrudan cilde uygulanması, özellikle sirkenin seyreltilmemiş olması durumunda yanıklara ve tahrişe neden olabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin