Her yiyen al açması zannedecek: Hazır yufkadan çıtır çıtır börek tarifi. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

İster kahvaltı sofralarına ister çay saatlerinize isterseniz davet sofralarına hazırlayacağınız bu böreği yiyen herkes el açması sanacak. Her ısırışta ‘çıtırrr’ sesini duyacağınız bu börek, yeni favoriniz olacak. Hem lezzetli hem pratik, hemen deneyin! İşte hazır yufkadan çıtır börek tarifi

Her yiyen al açması zannedecek: Hazır yufkadan çıtır çıtır börek tarifi. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarının en güzel ve en çıtır lezzeti şüphesiz, böreklerdir. Bir böreği yenilir kılan en temel unsur, çıtır çıtır oluşudur.

Börekler, el açması veya hazır yufkadan yapılabilir. Ancak vakti olmayanlar ve üşengeçler için hazır yufkadan börek, her zaman ilk tercihtir.

Her yiyenin el açması sanacağı ve her ısırışta çıtır sesi duyacağınız bu patatesli böreğin müptelası olacaksınız. Siz dilerseniz farklı iç harç hazırlayabilirsiniz.

İşte hazır yufkadan çıtır çıtır börek tarifi…

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK MALZEMELERİ

4 tane yufka

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tane soğan

4 tane patates

Pul biber

Karabiber

Nane

Toz kırmızı biber

Tuz

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

Her yiyen al açması zannedecek: Hazır yufkadan çıtır çıtır börek tarifi. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Bir tavaya sıvı yağı alın ve ısıttıktan sonra üzerine soğanları doğrayıp ilave ederek bir miktar kavurun.

Ardından haşladığınız patatesleri tavaya alın ve patatesleri bastıra bastıra karıştırın. Daha sonra pul biberi, karabiberi, naneyi, toz kırmızı biberi ve tuzu da ekleyin.

Elde ettiğiniz patatesli iç harcı bir kaba alın ve soğumasını bekleyin. Ardından yufkaları ıslatmak için sıvı yağı, sirkeyi ve unu iyice çırpın ve boza kıvamında bir sos elde edin.

Yufkalardan bir tanesini tezgaha alın ve yarısına hazırladığınız sosu iyice sürün. Yufkanın sossuz kısmını soslu kısmın üzerine katlayın.

Yufkanın üzerini tekrar sos ile ıslatın ve iki katlı olan yufkayı 6 eşit üçgen parçalara ayırın. Kestiğiniz her parçanın içine patatesli iç harcı ilave edin ve sigara böreği gibi sarın.

Kalan yufkalar için de aynı işlemleri tekrarlayın. Bir fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı açın ve börekleri tepsiye dizin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürerek susamları da serpiştirin. Önceden ısıttığını 180 derece fırında böreklerin üzeri nar gibi kızarana dek pişmeye bırakın.

Çıtır çıtır patates dolgulu börekler hazır. Her yiyen el açması zannedecek, her ısırışta çıtır çıtır ses gelecek afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin