Her sabah 1 kaşık tüketen zıpkına dönecek: Çörek otu ve bal karışımının inanılmaz faydaları varmış. Ballı çörek otu neye iyi gelir?

‘Bereket tanesi’ olarak adlandırılan çörek otu, yüzyıllardır kullanılan şifa kaynaklarından biri. Ancak çörek otunu bal ile karıştırmak, tam bir şifa deposu haline geliyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen çörek otu ve bal karışımının mucizevi faydaları

Her sabah 1 kaşık tüketen zıpkına dönecek: Çörek otu ve bal karışımının inanılmaz faydaları varmış. Ballı çörek otu neye iyi gelir?

Çörek otu, tohumlar arasında belki de en şifalı tohumlardan biridir. Öyle ki çörek otu, “ölüm dışında her derde deva” olarak bile tanımlanır.

Tıbbın önemli isimlerinden olan Hipokrat ve İbn-i Sina da pek çok hastalık için çörek otunu şifalı reçetelerinde kullanmıştır.

Baş ağrısı ve sindirim sağlığı gibi pek çok soruna şifa olan çörek otunu bal ile karıştırınca, sağladığı etkileri tahmin bile edemeyeceksiniz.

Her sabah düzenli olarak 1 kaşık tükettiğinizde vücudunuzdaki değişimleri en kısa sürede gözlemleyebileceksiniz. İşte çörek otu ve bal karışımının faydaları…

ÇÖREK OTU VE BAL KARIŞIMININ GÜÇLÜ FAYDALARI

Çörek otu ve balın her ikisi de vücudumuza ayrı şifa sunan besinlerdir. Ancak bu güçlü özelliklere sahip iki besini bir araya getirmek, resmen güç deposu oluşturuyor.

Çörek otu ve bal ikilisinin en bilinen faydası şüphesiz, bağışıklığı güçlendirdiğidir. Aynı zamanda vücutta biriken toksinleri arındıran güçlü bir karışımdır.

Bağışıklığı zırh gibi koruyup kuvvetlendirmesiyle bilinen çörek otuna, antioksidanlarla dolu balı ilave etmek tüm bu faydasını katbekat artırır.

Her sabah 1 kaşık tüketen zıpkına dönecek: Çörek otu ve bal karışımının inanılmaz faydaları varmış. Ballı çörek otu neye iyi gelir?

Özellikle soğuk havaların kendini gösterdiği bugünlerde çörek otu ve bal karışımı tüketmek; grip, nezle ve öksürük gibi kış hastalıklarını önlemede katkı sağlar.

Soğuk havalarla birlikte artan şikayetler arasında yorgunluk ve uyuşukluk hissi bulunur. Bu nedenle çörek otu ve bal karışımı tüketmek, yorgunluğu alarak vücuda enerji verir.

Faydaları saymakla bitmeyen bu karışım aynı zamanda kalp sağlığını da koruma altına alır. Yapılan pek çok araştırmaya göre çörek otu ve bal; organlarımız üzerinde biriken stresi azaltıyor, metabolizmayı hızlandırıyor ve vücut ağırlığını hafifletiyor.

Her sabah düzenli olarak tüketeceğiniz ballı çörek otu, odak ve hafıza problemi yaşayanlar için de en etkili şifa kaynaklarından biri oluyor.

Sindirim sistemine de iyi gelen bu güçlü karışım aynı zamanda cilt sağlığı üzerinde de önemli rol oynuyor. Cildi hem neme doyuruyor he de sivilce ve akne oluşumunu en aza indiriyor.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin