Her derde deva olan o tohum bulundu: Faydalarını duyan kapış kapış tüketiyor. Meğer tam bir sağlık deposuymuş

Tohumlar, sağlığımızı korumak ve güçlendirmek için önemli vitamin ve minerallere sahip besinlerdir. Ancak sütten daha çok kalsiyum içeren ve balıktan daha fazla omega-3 içeren chia tohumu, vitamin ve mineral deposu olan bir tohumdur. İşte chia tohumunun sağlığımıza güçlü etkileri

Her derde deva olan o tohum bulundu: Faydalarını duyan kapış kapış tüketiyor. Meğer tam bir sağlık deposuymuş

Chia tohumu, Salvia hispanica bitkisinin tohumlarıdır ve oldukça besleyici bir gıda kaynağıdır. 28 gram chia tohumu, günlük omega-3 yağ asitlerinin büyük bir kısmını karşılar.

Ayrıca, lif bakımından zengin olan chia tohumları, sindirim sistemini destekler ve tokluk hissi sağlar.

Bu küçük tohumlar, protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir gibi önemli mineralleri içerir. Aynı zamanda antioksidanlar sayesinde hücresel sağlığı destekler.

Chia tohumları, Salvia hispanica bitkisinin tohumlarıdır ve son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin bir parçası haline gelmiştir. Bu küçük siyah tohumlar, bir dizi önemli besin öğesi içerir ve birçok sağlık yararı sunar.

İşte chia tohumunun faydaları...

CHİA TOHUMUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI

Chia tohumları, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olup, kalp sağlığını destekleyebilir. Özellikle alfa-linolenik asit içeriği, kalp-damar sistemi üzerinde olumlu etkiler yapabilir ve kolesterol seviyelerini düzenler.

Aynı zamanda lif bakımından da zengin olan chia tohumları, sindirim sistemini destekler, tokluk hissi sağlar ve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Zengin lif içeriği nedeniyle chia tohumları, kabızlığı önlemek için dışkı sıklığını artırarak ve düzenliliği teşvik ederek sindirim sağlığına fayda sağlar.

Lif aynı zamanda sağlık ve hastalığın birçok yönünde merkezi bir rol oynayan bağırsaktaki faydalı bakterilere yakıt sağlamak için bir prebiyotik görevi de görür.

Ayrıca chia tohumlarında bulunan lif, kolesterol seviyelerinin yönetilmesine yardımcı olabilir ve koroner kalp hastalığı riskini en aza indirmek için arterleri temiz tutar.

Yüksek antioksidan, lif ve kalp-sağlıklı yağ içeriği sayesinde chia tohumlarının kardiyovasküler hastalıkları çeşitli şekillerde önlemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

En güçlü etkilerinden biri iltihabı azaltma ve yüksek kolesterol ve kan basıncı gibi kalp hastalığının çeşitli risk faktörlerini azaltma yeteneğidir.

Enflamasyon, kan damarlarına fazladan baskı uygulayabilir ve diğer birçok kronik durumun yanı sıra kalp hastalığına da katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

Her derde deva olan o tohum bulundu: Faydalarını duyan kapış kapış tüketiyor. Meğer tam bir sağlık deposuymuş

Chia, omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir ve gram başına somondan bile daha fazla omega-3 içerir. Omega-3'ler kan basıncını, kolesterol seviyelerini ve iltihabı düşürerek kalbi korumaya çalışır.

Chia tohumları, antioksidan içeriği sayesinde hücresel hasarı azaltır ve iltihapla mücadelede etkilidir.

Bu özellikleri, genel bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

Ayrıca chia tohumları yüksek miktarda protein içerir. Bu da kas gelişimi ve tamirine katkıda bulunabilir.

Aynı zamanda çeşitli mineraller ve vitaminler, özellikle kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir gibi önemli elementleri içerir.

Chia, osteoporoz gibi ciddi durumların riskini azaltırken kemik sağlığını güçlendirmeye ve kemik yoğunluğunu korumaya yardımcı olabilir.

Bunun nedeni tohumların kemik sağlığını korumak için gerekli olan iki mineral olan kalsiyum ve manganez ile yüklü olmasıdır.

Vücudunuzdaki kalsiyumun yaklaşık yüzde 99'u kemiklerinizde depolandığından kalsiyum, kemik kuvvetinin ve yoğunluğunun korunmasında önemli bir rol oynar.

Manganez aynı zamanda kemik metabolizmasında da rol oynar; çalışmalar bu temel besin maddesindeki eksikliğin kemik emilimini bozabileceğini ve kemik oluşumunu azaltır.

Chia tohumları glütensizdir ve çölyak hastaları için uygun bir alternatif sunar. Ayrıca, vegan ve vejetaryen beslenenler için de önemli bir protein kaynağıdır.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin