Hem yumuşak hem de çıtır çıtır. Lezzetiyle büyüleyen simit poğaça yapmanın sırrı bulundu. Çıtır çıtır gevrek simit poğaça nasıl yapılır?

Hem yumuşacık hem de çıtır çıtır bir lezzet yakalamak isteyenler mutlaka denesin. Simit poğaça yapmanın pratik ve etkili yol bulundu. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Hem yumuşak hem de çıtır çıtır. Lezzetiyle büyüleyen simit poğaça yapmanın sırrı bulundu. Çıtır çıtır gevrek simit poğaça nasıl yapılır?

Simit Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık su 

1 paket instant maya 

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

2 adet yumurta

5 su bardağı un

 İç Harcı İçin;

Peynirli Maydanoz

 Üzeri için;

Yarım çay bardağı pekmez

1 çay bardağı su

Kavrulmuş susam

Yapılışı;

Uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı ılık su, 1 paket instant maya , 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz ve 2 adet yumurtayı alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.

Ardından içerisine 5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Uu kontrollü ilave etmeyi ihmal etmeyelim.

Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeniz yeterli olacaktır. Hamurumuz hazır olduktan sonra üzerini streç film ile kapatalım ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. 

Bu esnada pekmezli harcı hazırlamaya başlayalım. Uygun bir kasenin içerisinde yarım çay bardağı pekmez ve 1 çay bardağı suyu alarak karıştıralım. 

Mayalanan hamurun havasını alalım ve hamurumuzu 12 eşit parçaya bölelim. Ardından hamurumuzu genişletelim ve içerisine iç harcını ilave edelim.

Poğaçamızı kapatalım ve ilk önce pekmezli suya ardından da susama bulayarak yağlı kağıt serili olan fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim.

Tüm hamur bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirelim. Poğaçaların üzerine 2 adet çizik atalım. 

10 dakika tepsi mayası için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim. Yumuşacık simit poğaçalarımız servise hazır.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin