Hem çok lezzetli hem de çok pratik kek yapmaya hazır olun: Pamuk gibi yumuşacık rulo kek. Kasırga kek nasıl yapılır?

Çayın kahvenin yanına çok yakışan pratik o kek bulundu. Yeni favoriniz bu kek olacak...

Google Haberlere Abone ol
Hem çok lezzetli hem de çok pratik kek yapmaya hazır olun: Pamuk gibi yumuşacık rulo kek. Kasırga kek nasıl yapılır?

Malzemeler;

4 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 fiske tuz

1 çay bardağı süt (125 ml)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı su

1 su bardağı un

Arası için;

 Kahvaltılık çikolata

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisinde 4 adet yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyerek koyu bir köpük kıvamını alıncaya kadar çırpalım.

Koyulaştıktan sonra ayrı bir kabın içerisinde ayrı bir kapta 4 tane yumurta sarısını 1 çay bardağı toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpalım.

Ardından içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim. Tüm malzemeyi güzelce karışıncaya kadar tekrar çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine kek hamurundan 1 su bardağı kadarını ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave ederek çırpalım.

Bu aşamda kakao ilave ettiğimiz için hamurun kıvamı koyulaşacaktır dengelemek için 1-2 yemek kaşığı kadar su veya süt ekleyebilirsiniz. Son olarak çırptığımız yumurta aklarını sade ve kakaolu hamura orantılı bir şekilde paylaştıralım.

Spatula yardımıyla sürekli aynı yöne doğru çevirerek kabarıklığı söndürmeden karıştıralım. Pişirme kağıdını kalıbın içerisine yerleştirelim.

Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz kare borcama sade kek hamurumuzu boşaltalım. Üzerine kakaolu kek hamurunu her tarafına eşit olacak şekilde yayalım.

Şekil verme işlemini de tamamladıktan sonra önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım üzerine başta bir yağlı kağıt sererek altta kalan pişirme kağıdını dikkatlice çıkaralım. 

Arasına sürülebilir çikolata sürdükten sonra kekimizi rulo yapalım. Soğuma işleminden sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin