Havada büyük tehlike. Viyana uçağı fırtına ve yoğun yağış nedeniyle havada zor anlar yaşadı. Uçağın burnu havada koptu

Avusturya Havayolları'na ait bir uçak, İspanya'nın Palma de Mallorca kentinden Avusturya'nın Viyana kentine uçarken fırtına ve yoğun yağış nedeniyle havada zor anlar yaşadı. Kokpit ekibinin radarda göremediği şiddetli hava koşullarından geçerken alınan hasar havaalanına inince görüldü. Büyük tehlike geçiren uçağın burnu havadayken kopmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Havada büyük tehlike. Viyana uçağı fırtına ve yoğun yağış nedeniyle havada zor anlar yaşadı. Uçağın burnu havada koptu

İspanya'nın Palma de Mallorca kentinden kalkan Airbus A320, Viyana-Schwechat Havalimanı'na yaklaşırken şiddetli bir dolu fırtınasına yakalandı. Austrian Wings'e göre, dolu fırtınası kokpit pencerelerinin dış katmanını kırdı ve uçağın burnunu tahrip etti.

Dolu fırtınası, camları kırmasa da motor bağlantıları gibi kritik bölgelerde ciddi hasara yol açtı. Bu ağır hasar nedeniyle kaptan ve yardımcı pilot hava acil durumu ilan etti. Pilotlar, sınırlı görüşe rağmen uçağı saat 17:55'te güvenli bir şekilde piste indirmeyi başardı. Olayda kimse yaralanmadı.

AUA sözcüsü Anita Kiefer, havacılık dergisine yaptığı açıklamada, fırtına hücresinin hava durumu radarında kokpit mürettebatı tarafından fark edilemediğini belirtti. "Mevcut bilgilere göre, uçağın ön iki kokpit penceresi, uçağın burnu (radom) ve bazı paneller dolu nedeniyle hasar gördü," dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin