Haftada 1 defa pişiren hastalık yüzü görmeyecek: Böbrekleri temizliyor tıkalı damarları açıyor. Meğer tam bir şifa deposuymuş

Sağlıklı ve uzun bir yaşam için, sebze tüketimi en önemli unsurlardan biridir. Özellikle pek çok kişinin burun kıvırıp tüketmediği bu sebze, sağlığımız için önemli faydalar sunarak resmen her derde deva oluyor. İşte hastalıklara kalkan ören mucizevi sebze

Haftada 1 defa pişiren hastalık yüzü görmeyecek: Böbrekleri temizliyor tıkalı damarları açıyor. Meğer tam bir şifa deposuymuş

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek, birtakım rahatsızlıkları gidermek ve uzun bir yaşam sağlamak için doğru ve dengeli beslenmemiz gerekir.

Günlük yaşantımızda tüketmeyi ihmal ettiğimiz bazı sebzeler, bu noktada büyük bir önem taşıyor. Tadı nedeniyle pek tercih edilmeyen kereviz de bunlardan biridir.

Kereviz aslında içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığımıza şifacı olan sebzelerin başında gelir.

En az haftada 1 defa pişireceğiniz kereviz, vücudunuzda tahmin bile edemeyeceğiniz etkileri beraberinde getirir.

İşte kerevizin sağlığımıza güçlü etkileri...

HASTALIKLARA KALKAN: KEREVİZ

Kereviz, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Kereviz özellikle yüksek lif içeriği ile sindirim sistemi sağlığını destekler.

Kerevizdeki lifler, sindirim sürecini düzenleyerek kabızlık riskini azaltır ve sindirim sistemine yardımcı olur.

Ayrıca kereviz düşük kalorili bir sebze olduğundan kilo kontrolü için de ideal bir sebzedir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur.

Böylece kanser ve kalp hastalıkları gibi kronik hastalıkların riskini azaltır. Kereviz, içerdiği B vitaminleri sayesinde enerji üretimine katkı sağlar ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler.

Haftada 1 defa pişiren hastalık yüzü görmeyecek: Böbrekleri temizliyor tıkalı damarları açıyor. Meğer tam bir şifa deposuymuş

Öte yandan kereviz, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir. Bu da kemik sağlığını destekler ve kalp-damar hastalıklarının riskini azaltır.

Kereviz ayrıca içerdiği flavonoidler ve polifenoller sayesinde anti-enflamatuar özelliklere sahip bir besindir.

Bu da iltihaplanma ve romatoid artrit gibi rahatsızlıkların semptomlarını hafifletmede etkili bir rol oynar.

Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini bakımından da zengin olan kereviz, soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlara karşı vücudu korur.

Aynı zamanda folat içeriği ile beyin sağlığını destekler ve demir emilimini artırarak anemi riskini azaltarak kansızlığa şifa olur.

Kerevizin önemli faydalarından biri de toksin atıcı özelliği olmasıdır. İdrar söktüren kereviz böylece böbrek sağlığını korur ve güçlendirir.

Kerevizin diğer bir faydası da düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini dengede tutmasıdır, bu da diyabet hastaları için önemlidir.

Kerevizin içeriğinde bulunan "apigenin" adlı bileşik, hafıza ve bilişsel işlevleri iyileştirerek Alzheimer gibi hastalıkların riskini azaltır.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin