Hafızayı fil gibi yapıyor unutkanlığı tarihe gömüyor: Beyni makine gibi çalıştıran besin bulundu

Yediğimiz her besinin, beyin sağlığında önemli bir yeri vardır. Bu nedenle bazı besinler beyin sağlığını korur ve güçlendirir. Bunun yanı sıra bazı beyin hastalıklarının tetiklenmesini önler. İşte beyin sağlığını koruyan ve güçlendiren besinler

Hafızayı fil gibi yapıyor unutkanlığı tarihe gömüyor: Beyni makine gibi çalıştıran besin bulundu

Yediğimiz her besin, beyin sağlığımızı etkiler. Beyin sağlığında büyük rol oynayan bazı besinler vardır. Bunlara “beyin besini” denir.

Bağırsak ve beyin, birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu nedenle yediğimiz her şey beyin sağlığını etkilediğinden bunlar, beyin fonksiyonlarını güçlendirir ve unutkanlık gibi sorunların önüne geçer.

Beyin gıdaları antioksidanlar, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir.

Bunlar beyninize enerji sağlar ve beyin hücrelerinin korunmasına yardımcı olur. Bu da beyin hastalıklarının gelişmesini engelleyen en sağlıklı doğal yöntemlerdir.

İşte beyni makine gibi çalıştıran besinler…

YEŞİL SEBZELER

Demir, kalsiyum ve magnezyum en önemli mineraller arasındadır ve örneğin brokoli veya ıspanak gibi yeşil sebzelerde bulunur. 

Aynı zamanda yeşil sebzeler beynimizin ve sinir sistemimizin işleyişi için önemli olan A vitaminini de büyük oranda içerir.

Ara sıra hafifçe buharda pişirilmiş yeşil sebzelerle kolay sindirilebilen bir akşam yemeği hazırlamak hem sportif bir vücuda katkıda bulunur hem de beyninizin kusursuz çalışmasına destek olur. 

CHİA TOHUMU

Chia tohumları Omega-3 yağ asitlerinin açısından yüksektir ve ideal omega-6 yağ asitleri oranına  sahiptir. 

Bu, yeni hücrelerin oluşumu ve düzenli beyin fonksiyonunun desteklenmesi açısından önemlidir.

Yüksek sayıdaki antioksidanlar, proteinler, lifler ve eser elementler küçük mucize tohumların göstergesidir.

Günde iki yemek kaşığından fazla chia tohumu tüketmeniz hem beyin sağlığınız hem de genel sağlığımız açısından yüksektir.

Hafızayı fil gibi yapıyor unutkanlığı tarihe gömüyor: Beyni makine gibi çalıştıran besin bulundu

MEYVELER

Meyveler sağlığımız için gizli silahlardır ve özellikle beynimiz için iyidir çünkü birçok antioksidan içerirler. Bunlar bizi metabolizmamızın bir ara ürünü olan serbest radikallerden korur. 

Serbest radikaller oksidatif strese, vücudumuzdaki hücre fonksiyonlarının ve metabolik süreçlerin bozulmasına yol açabilir. Birçok hastalığa neden olabilirler. 

Sinir sistemimiz ve beynimiz de günlük olarak serbest radikallerin etkisine maruz kaldığından bu nedenle dengeleyici olarak antioksidanların tüketilmesi önemlidir.

Meyveleri atıştırmak beyindeki sinyal iletimini destekler ve hafıza kaybını önler.

ARMUT

Armutun pek çok türü olmasına rağmen hepsinin ortak bir yanı vardır. Armut gerçek beyin güçlendiricidir ve aynı zamanda düşük kalorilidir. 

Olası tüm mineraller ve eser elementlerin yanı sıra bir armut günlük C vitamini ihtiyacımızın yüzde yedisini karşılar.

Armutu iyice yıkayın ve kabuğuyla birlikte yiyin çünkü vitaminlerin çoğu kabuğun içindedir. Ayrıca armutla daha mutlu olursunuz. Çünkü armut, serotonin gibi mutluluk hormonlarının üretimini destekler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin