Gripten korunmak isteyen bu çayı fincanından eksik etmesin: Vücuda resmen sağlık depoluyor

Gripten korunmak için her gün mutlaka içmeniz gerekiyor. Bağışıklık sistemini koruyor, enfeksiyona karşı önlem alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gripten korunmak isteyen bu çayı fincanından eksik etmesin: Vücuda resmen sağlık depoluyor

Soğuk kış günlerinin gelişiyle birlikte gribal enfeksiyonlar elbette ayyuka çıkmaya başladı. Gribal enfeksiyonlardan kişinin kendini koruma altına alabilmesi için bu çayı her gün düzenli olarak içmesi gerekiyor. İşte hastalıklara karşı kişiyi koruma alan o mucizevi çay...

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bağışıklık sistemlerini dinç tutmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklar artış gösterdi. Vatandaşlar bağışıklık sistemlerini dinç tutmak için aktarlarda bulunan şifalı bitkilere yoğun ilgi gösteriyor.

FİNCANINIZDAN ASLA EKSİK ETMEYİN!

Kırklareli’de yaklaşık 12 senedir aktarlık yapan Yiğit Uzun, son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle kış çaylarına ilginin arttığını söyledi. Hava sıcaklığının düşmesiyle hastalıkların da arttığını belirten Uzun, “Havalar soğuduğunda en çok tercih edilen bitkiler arasında tabii ki ıhlamur geliyor.

Ihlamur hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye hem boğazlar için etkili. Lakin bu yeterli mi, tabii ki yeterli değil. Bunlar için kış çayları var en çok tercih edilen, dut kurusu var. Dut kurusu tamamen bir antibiyotik deposu.

Antibiyotik deposu olduğu için vücuttaki iltihabı sökmeye yardımcı olur. Öksürük, aksırık gibi durumlarda insanların kendini daha çabuk toparlamasına yardımcı olur.

 

Kuru öksürük için en çok tercih edilen keçi boynuzu var. Kaynatılıp suyu içildiğinde iyileşme sürecini hızlandırır” dedi.

Uzun, öksürüğü vücuttan atmak için kozalak pekmezinin etkili olduğunu belirterek; zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur çayı, kış çayları ile dut kurusu, keçiboynuzuna ilginin arttığını söyledi.

Uzun, bitkisel ürünleri alırken bilindik ve güvenilir yerden alınması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin