Grip belirtilerini 3 damlasıyla kesiyor: Kaynar suyun içine damlatmanız yeterli. Grip nasıl geçer?

Kış hastalıkları arasında en sık karşılaşılan grip, kişinin günlük yaşantısını önemli ölçüde etkiler. Ancak kaynar suyun içine damlatıp soluyacağınız bu güçlü özelliklere sahip doğal yağ sayesinde, grip belirtileri hızla kaybolacak! İşte o yağ

Grip belirtilerini 3 damlasıyla kesiyor: Kaynar suyun içine damlatmanız yeterli. Grip nasıl geçer?

Kış mevsiminin soğukları artmaya başlarken her geçen gün hastalıklar da artmaya başladı. Özellikle grip, en sık karşılaşılan hastalıklar arasında.

Grip belirtileri, kişinin günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini önemli ölçüde azaltır.

Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan doğal yağlar, güçlü özelliklere sahiptir. Okaliptus yağı da bunlardan biridir.

Antiviral, antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olan okaliptus yağı, bu güçlü özelliklere sahip olması nedeniyle grip semptomlarını hafifleten güçlü bir yağdır.

İşte okaliptus yağının grip belirtilerine faydaları...

OKALİPTUS YAĞININ GRİP BELİRTİLERİNE ETKİLERİ

Okaliptus ağacının yapraklarından elde edilen okaliptus yağı, özellikle griple ilişkili semptomların hafifletilmesinde tedavi edici faydalar sunan popüler bir doğal yağdır.

Başlıca faydalarından biri solunum rahatsızlığını hafifletme özelliğidir. Yağ, balgam söktürücü görevi gören, mukusu gevşetmeye ve tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı olan sineol adı verilen bir bileşik içerir.

Okaliptus yağı buharının solunması burun tıkanıklığını ve sinüs basıncını hafifletir, bu da onu grip atakları sırasında doğal tedavi haline getirir.

Ayrıca okaliptus yağı güçlü antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Grip virüsüne bağlı enfeksiyonlarla mücadele eden anti-bakteriyel ve antiviral etkilere sahiptir.

Okaliptus yağını buhar olarak solumak için, kaynar suya birkaç damla ekleyebilirsiniz. Bu sayede zararlı mikropların büyümesini engellenir ve solunum sağlığı güçlendirilir.

Grip belirtilerini 3 damlasıyla kesiyor: Kaynar suyun içine damlatmanız yeterli. Grip nasıl geçer?

Yağın anti-inflamatuar özellikleri aynı zamanda grip semptomlarının tedavisinde de rol oynar. Enflamasyon sıklıkla solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik ederek rahatsızlığa ve nefes almada zorluğa neden olur.

Okaliptus yağı, solunum yollarındaki iltihabı azaltmaya yardımcı olarak daha kolay nefes almayı teşvik ederek öksürük ve hırıltı gibi semptomları giderir.

OKALİPTUS YAĞI GRİP İÇİN NASIL KULLANILIR?

Okaliptus yağı, çeşitli yöntemlerle grip semptomlarını hafifletmek için etkili bir şekilde kullanılabilir.

Buhar solumak için, bir kase sıcak suya birkaç damla okaliptus yağı ekleyin, başınızı bir havluyla örtün ve solunumu rahatlatmak için buharı derinden içinize çekin.

Okaliptus yağı, Hindistan cevizi veya jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltildiğinde, öksürük ve tıkanıklığı giderir. Ayrıca göğüs, boğaz veya sırta topikal olarak uygulandığında ağrıları hafifletir.

Seyreltilmiş okaliptus yağı karışımıyla gargara yapmak veya aromayı doğrudan bir dokudan solumak, boğaz rahatsızlığının giderilmesini sağlar.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin