Görenler şokta. Başı olmayan tavuk. Kafası kesilen tavuk 18 ay hayatta kaldı

ABD’de bugünden 1945 yılında Colarado’da yaşayan bir çift yemek için bir tavuğun başını kesti. Fakat tavuk ölmesi gerekirken tam 18 ay hayatta kaldı. Bu olaydan sonra Mike’ın ünü dünya çapında yayıldı. Hatta Fruita kasabasında her yıl mayıs ayında ‘’Kafasız Mike Tavuk Günü’’ festivali düzenlenmektedir.

Google Haberlere Abone ol
Görenler şokta. Başı olmayan tavuk. Kafası kesilen tavuk 18 ay hayatta kaldı
Daily Star

1945’te Lloyd Olsen ve karısı Clara Olsen, Colorado Fruita’daki çiftliklerinde tavuk kesiyorlardı. Olsen tavukların kafasını keserken eşi Clara ise tavukların tüylerini yoluyordu. O gün yaklaşık 40-50 tane tavuk kesip temizlediler.

KOŞARAK KAÇTI 

Onlarca tavuklardan biri diğerleri gibi ölmek yerine koşarak kaçmayı tercih etmişti. Bu koşmanın onu dünyaca ünlü hale getireceğinden habersiz bir şekilde çiftin elinden kaçan Mike’ı çiftin torunu olan  Troy Waters gördü.

 O gece tavuğu eski bir elma sandığının içine koyan çift sonraki gün sandığa bakmaya gittiklerinde gözlerine inanamamıştı. Tavuk hala nefes alıyor ve yaşıyordu.

MIKE NASIL YAŞADI?

Her ne kadar başsız tavuk Mike’ın kafası kesildiği öne sürülse de beyninin önemli kısımları hala canlıydı. Örneğin nabız, nefes ve sindirim gibi yaşamsal faaliyetlerini kontrol eden yüzde 80’lik kısım tamamiyle sağlamdı. Bundan dolayı; gagasını, yüzünü, gözlerini ve bir kulağını kaybetse de beyni sayesinde yardım alarak 18 ay gibi uzun bir süre boyunca hayatta tutunabildi.

Başsız tavuk Mike 1947 yılında hayatını kaybetti. Mike boğularak ölmüştü. Boğulduğu sırada tavuğun sesi ile uyanmışlardı. Mike’ı sudan kurtardılar. Boğazına kaçan suyu şırınga ile temizlemek istediler fakat şırıngayı sirkte unutmuşlardı. Kurtarmak için başka şeyler arasalar da bulamadılar ve kurtaramadılar. 

Mike'in hikayesi dilden dile yayıldı. Ve  Fruita kasabasında her yıl mayıs ayında ‘’Kafasız Mike Tavuk Günü’’ festivali düzenleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin